ZÁKON DUCHA ŽIVOTA

31.01.2024 21:53
Produkuj život! 
První žalm nás vyzývá, abychom přemýšleli o Božím zákoně. Jaký je to zákon? Jediným zákonem je zákon Ducha života, podle něhož všechno žije! Zákon Životodárného Ducha. 
Všiml sis, že po slovech „bude jako strom…“ ti Životodárný Duch začíná přinášet obrazy, duchovní vidění, když už začínáš přemýšlet novým způsobem. Jakmile máš toto vědomí, nebudeš mít už ani jeden křivý obraz, ale před očima budeš mít svůj úspěšný život, nepomíjivost.  
„Strom, zasazený“ – to jsi ty, jakmile ses rozhodl poddat se zákonu Životodárného Ducha.
Když toto Palve uviděl, tak se radoval a řekl: Nechci nic jiného znát! Jen se dívat na to, co ukazuje Životodárný Duch, že jsem nepomíjivý, neporušitelný. 
Ježíš je nazván Životodárným Duchem. Osoba, která je Životodárný Duch, má své vlastnosti a zákony. Mnohými jsme se už zabývali, trochu vám je připomenu, ale není to celý seznam: čas, dimenze, duchovní vidění, nepomíjivost, neporušitelnost, rozmnožování, pohyb do nové slávy, vibrace, světlo, dech… Jedna z vlastností je „LEHKO A TEĎ“. Tato vlastnost osvobodila spoustu lidí. Protože když o ní  nevíš, pobíháš a jsi ve shonu, snažíš se… Jakmile poznáš, že Životodárný Duch znamená LEHKO, hned odmítneš jakékoli jiné zákony, kde potřebuješ trpělivě čekat na dědictví, něco dodržovat... Živíš se vědomím životodárného Ducha a máš takové obrazy: jsem u proudu vod, daří se mi dobře, všechno je pro mě dobré, bude to lepší a lepší, od slávy ke slávě! Toto je KRISTOVO MYŠLENÍ, myšlení Životodárného Ducha. 
Už dokonce nerad říkám: „On ti předává“. Ty jsi Životodárný duch! A když máš životodárné myšlení, tak máš život v samém sobě, neustále se vidíš v životodárném stavu. Nejdeš ze špatného do dobrého, ale z dobrého do ještě lepšího, ze slavného do ještě slavnějšího! To je velmi důležité. 
Věřící jeden den přemýšlí dobře, druhý den špatné věci, jednu sekundu o dobrém, další negativně. To je bezbožné myšlení, jak je napsáno: „jejich myšlenky jsou hned obviňující, hned ospravedlňující“. Je to neustálý konflikt v hlavě: bude dobře nebo špatně, nebo ještě horší… nebo bude všechno v pohodě? Ale jsou jen dvě možnosti – bude lépe a ještě lépe. 
Úspěšnost, prosperita znamená - ať už člověk dělá cokoli, bude mít úspěch! Připomínám, že je to pouze výsledek MYŠLENÍ. Pokud tvé myšlení není správné, žádný úspěch nebudeš mít, je to jenom oklamání. A klam spočívá v tom, že se může zdát, že se dostavil úspěch, ale pak se dostaví neúspěch..… Proto se celý svět třese strachem před problémy, uvnitř vědí, cítí, že tento úspěch neplynul zevnitř, z myšlení, z vědomí. Je vytvořený jako umělé květiny: ať už jsou krásné, nebo ošklivé, jsou mrtvé. MYŠLENÍ je to jediné, co skutečně dává život, působí materializaci, zhmotnění. 
V 1. žalmu není vůbec nic řečeno o čtení Bible, ale je tam napsáno o přemýšlení, které přechází do spatřování, duchovního vidění. Když jsi veden Životodárným Duchem a Jeho zákony, hned začneš vidět obrazy, že je vše v pořádku. Jinak ještě nejsi zasazen, nesedíš na trůnu, ale bloudíš svou myslí. Ten, kdo je usazen na trůnu, nemůže mít před očima nic jiného, jenom úspěch! Ten, kdo je usazen na trůnu, je činící, má vědomí Životodárného Ducha. 
Proč je ale pro vás snazší pracovat s lopatou, pohybovat se s těmito vodami? Proč je pro vás jednodušší pracovat ve třech zaměstnáních než zapojit myšlení a dívat se, jak se věci dávají samy do pohybu? Proč je tak těžké vtáhnout své myšlenky do života, ovládat je? Proč je tak těžké uvěřit nebo uvidět, že máš život v sobě?
Co toje být Životodárným Duchem? Schopnost působit život. 
- Vzkřísit někoho z mrtvých?
Počkej, nejdřív si sprav náladu a tak uvolni život, trénuj se. Jestli nemůžeš udělat ani toto, tak jak můžeš vzkřísit mrtvého? Tam, kde jsi, působ život a necituj jim Bibli. Oni i tak pochopí, že jsi věřící, protože jen ten, kdo si je velmi jistý svou mocí, může ukázat úspěch.

ANDREJ JAKOVIŠIN
Úryvek z vysílání „Epocha změny vědomí" 20.11.2023