ÚCTA K RODIČŮM A DLOUHOVĚKOST

24.03.2023 01:20

Apoštolské poslání by se nemělo opakovat a i když si ho přečtou za dvě stě let, tak je stále aktuální, poselství apoštola Pavla je aktuální neustále. Apoštolství není žádná pozice. Každý, kdo chce mít apoštolství – to je poselství, poslání. My máme milost a apoštolství. Jenom milost nestačí. Bůh řekl apoštolovi Pavlovi: Má milost ti stačí. Milost je pro tebe. Ale jestli chceš, aby milost skrze tebe zachvacovala lidi, musíš poznávat apoštolství. Ježíš by nikdy neposlal apoštoly, aby zanechali lidi ve stejném stavu, v jakém je našli. Tvé poselství musí měnit lidi a všechno kolem.

Neustále vycházíme z náboženství. Včerejší sláva se stává náboženstvím. Když Židé přišli do Egypta, tak to pro ně byla sláva. To byla mocná sláva. Oni žili nejlépe ze všech. Jejich země byla vedle faraonova paláce. Potom to ale už nebylo slavné, ale otroctví. Pokud zjistíš, že jsi v náboženství, že ta stará sláva není už moc slavná, je potřeba to ihned opustit. Zapomenout na minulost, na to, co bylo, ať je to dobré nebo špatné a jít dál.

Když Bůh začal vést izraelské syny do nové slávy, všechno kolem se začalo hroutit. Mojžíš to chápal, ale otroku, pro kterého bylo důležité maso, cibule a česnek, se to nelíbí.

Nepomíjivost je, když se tvé tělo nachází ve SLÁVĚ. Ono nejen že nepomíjí, neporušuje se, nestárne, ale je stále více slavné. Jestli chceš, aby se tvé tělo jenom neporušovalo, tak se nebude neporušovat, nepomíjet. To je nulový bod. Máš jít od slávy k slávě, tvé tělo se má neustále obnovovat. Máš být stále mladší a mladší.

Přípravou na zjevení o nepomíjivosti se Otec zabýval ještě ve Staré smlouvě. Jediné přikázání, které mělo zaslíbeno dlouhověkost, bylo přikázání úcty k rodičům. Ve Staré smlouvě Otec nemohl říct, že budeš nepomíjivý, protože Stará smlouva byla jenom stínem budoucího. Otec připravoval lidi na to, že když jim bude zjevena jejich nebeská příbuznost, tak se jejich dny nejen prodlouží, ale získají vědomí věčného života, nepomíjivé tělo. V té době se Otec nezjevil ještě lidem jako nebeský Otec. Všechna přikázání jsou o pozemském. Boha uctívej a rodičů si važ. Tato přikázání se protínají.

Dlouhověkost je spojena s otcovstvím. Věčný život a nepomíjivost jsou spojeny s nebeským otcovstvím. Když si vážíš svých rodičů, cítíš se být jejich synem, tak tvé dny budou prodlouženy, protože rodiče jsou pozemští. Když se to naučíš dělat, s tvým vědomím se stane něco takového, co ti pomůže, když přijde čas přijmout nebeské otcovství, že se něco začne dít s tvým tělem. Víra v Boha nedává dlouhověkost, ale nepomíjivost. K tomu, abys žil dlouho, stačí, když si budeš vážit svých rodičů. Churcil – celý život kouřil, pil, byl obézní, nehledě na své nemoci, se dožil 90 let.

Není to o tom, jací jsou tví rodiče, ale jestli si jich vážíš. Pokud chceš žít dlouho, važ si svých rodičů. Ve tvém vztahu k Bohu budou také chvíle, kdy si budeš myslet, že nemáš důvod Boha milovat. CTI NEBESKÉHO OTCE A BUDEŠ ŽÍT VĚČNĚ.