SLAVNÉ TĚLO. ROZLOUČIT SE NEBO ZŮSTAT?

08.10.2023 01:42
Když Ježíš, Boží Syn přišel na tento svět, On řekl: připravil jsi mě tělo. Když jsi přišel na tento svět, Otec ti připravil tělo. Do církve se vkradla řecká fiozofie, že všechno, co se týká těla, má nižší úroveň. To, co se týká těla, není tak čisté, dobré. Církev to přijala a ztotožnila slovo tělo s hříchem. O Ježíši je řečeno, že přišel v těle podobném hříšnému tělu. Tělo samo o sobě není hříšné.
 
V Bibli je psáno o smrtelném těle, ale také o nesmrtelném těle. Pavel říká, že v církvi jsou lidé nemocní a nemálo jich umírá a to není normální, on jim to vytýká. Bible ukazuje, že existuje varianta, že lidé jsou nemocní a umírají, ale také je tu možnost, že nezemřeme, ale budeme proměněni.
 
Křesťané říkají: kdo se sjednocuje s Pánem, je s Ním jeden duch. A řecká filozofie tam udělala tečku. Je psáno, že jsme části Kristova těla, že naše TĚLO je chrámem Ducha svatého, že TĚLO je pro Pána a pán pro TĚLO. Většina věcí, hříchů směřuje ke zničení těla. Například cizoložství – Pavel řekl: copak odeberu části těla Kristu a dám je prostitutce? Ten, kdo ničí tělo, velmi dobře ví, že duši nemůže nic udělat. Ježíš řekl: nebojte se těch, kteří zabíjí tělo, protože nic víc udělat nemohou. TY ROZHODUJEŠ, POD JAKÝM VLIVEM BUDE TVÉ TĚLO.
 
Pavel znal způsob, jak se tělo dostane pod vliv satana, který ho bude ničit. Pavel říká, že je možné odebrat tělo Kristu, životodárnému Duchu a dát je někomu. ČLOVĚK MÁ MOC DÁT SVÉ TĚLO ŽIVOTODÁRNÉMU KRISTU NEBO ZNIČUJÍCÍMU PŮSOBENÍ ĎÁBLA. Tělo patří Kristu, protože jsme Jeho tělo.
 
Potřebujeme mít Boha v mysli, posadit ho na trůn ve své mysli. Bible říká v Římanům v první kapitole, že poznali Boha, ale neoslavili Ho jako Boha – poznat může člověk i nevědomě, že se mu Bůh dá poznat, ale oslavit Ho může jenom vědomě. Nemohl jsi nic dělat, co se týká tvé přirozenosti, ale poznání Boha a obnova mysli je tvá odpovědnost. Ty sedíš s Otcem na trůnu – jsi s Otcem na trůnu ve své mysli a všechno rozhoduješ společně s Ním. Čím víc je tvé myšlení synchronizované s Jeho, tím blíž se ti zdá být. Už ve Starém zákoně Bůh ukazuje vzdálenost mezi nebem a zemí. On řekl: Nebe je výš jak země tak, jak jsou Mé myšlenky vyšší než vaše. Jestli je nebe pro tebe tam, tak bude tam. Jestli je nebe pro tebe tady, tak začneš vidět jeho projevení přímo tady. Pokud své myšlenky sjednotíš s Božími, nebesa budou kolem tebe. Pokud člověk se nestará o to, aby měl v mysli Boha, do jeho mysli přichází temnota a on dělá hlouposti. Nedělat hlouposti, hřích – to není cíl. NEBE NENÍ MÍSTEM, KDE SE SHROMÁŽDILI TI, KTEŘÍ NEDĚLALI ŠPATNÉ VĚCI. Pokud má člověk Boha v mysli, jeho život se proměňuje v nadpřirozený. Pokud máš Boha v mysli, tvé tělo žije ve slávě a ten, který vzkřísil Ježíše z mrtvých, vzkřísí i tvé tělo. My nepřemlouváme Krista, aby přijal naše tělo, my už jsme Jeho tělo. Pavel řekl: neodebírej tělo Kristu.
 
Existuje tisíce způsobů, jak odebírat každý den tělo Kristu, který je životodárný Duch. TVÉ TĚLO SE NACHÁZÍ V MOCI ŽIVOTODÁRNÉHO DUCHA. Duch se o něho stará. JE TO JEHO TĚLO a proto ho nemusíš přesvědčovat, aby se o něho staral. Tvá odpovědnost je jen jedna – NEBER MU HO.
 
Je napsáno, že Ježíš přijde a promění naše ponížené tělo. Kdo ho ponížil? Jestli ho nepřestaneš ponižovat, zemřeš a teprve po smrti budeš vzkříšen. To ty si myslíš, že tělo je pro pokrm a pokrm pro tělo a Bůh zničí to i to. Doslovný překlad tohoto místa je: existuje pořekadlo, že tělo je pro pokrm a pokrm pro tělo, ale Bůh to zruší. A už to zrušil tím, že prohlásil, že tělo je pro Pána a ne pro pokrm. Tělo už není jen pro to, aby jedlo. Na samým chlebem živ bude člověk, ale každým slovem, vycházejícím z Božích úst.
 
Ježíš řekl: kdo věří ve Mě, nezemře a i kdyby zemřel, ožije. I když dál budeš ponižovat své tělo tím, že ho pokládáš za smrtelné, i tehdy se Ježíš postará o tělo a vzkřísí ho. Celý viditelný svět je o těle. Tělo je bez ducha mrtvé. Bez těla nepotřebuješ materiální svět. V materiálním světě nemůžeš být bez těla. Kdyby stačilo, aby byl Beránek zabit jenom před stvořením světa, Ježíš by nepřišel v těle na zem.
 
Ježíš přišel na zem ukázat neporušitelné tělo, stvořené Bohem. My máme to stejné tělo, ale říkáme: zemřeš, všichni umírají. Kdyby Církev od počátku mluvila o nepomíjivosti, lidé by už nemuseli umírat. Totot však kázal jenom Pavel. Pavel věděl, že nastane čas, kde se pozvedne generace, která to uchopí. Začni přemýšlet o svém těle jako o slavném.
 
Pokud je Boží vůlí, aby člověk zemřel, pro bojovat o prodloužení života? Proč uzdravovat lidi? Jestli je nesrovnatelně lepší rozloučit se a odejít, jestli tělo není potřeba, tak onemocněme a zemřeme. Pavel vytýká lidem v církvi, že jsou nemocní a umírají a říká také proč – protože nepřemýšlí správně o těle. Správné myšlení o těle dělá tělo zdravým a nesmrtelným.
 
Jak Pavel vydal tělo člověka satanovi? On něco řekl a stalo se to? Středověká inkvizice vzala Pavlova slova: ten, kdo trpí v těle, přestane hřešit a mučili tisíce lidí, aby z nich vyšel hřích. Když Pavel vydal tělo člověku satanovi, on ho nechal tomu duchu, kterému tento člověk vydával své tělo. Bylo potřeba povolení člověka s autoritou, aby se to stalo. On sám vydával svým cizoložstvím své tělo, ale nehledě na to byla určitá ochrana, takže ďábel nemohl zničit jeho tělo. Bylo to proto, je byl součástí Církve, ne nějaké náboženské organizace.
 
Andrej Jakovišin