Prosinec 2012 na Ukrajině

06.01.2013 23:57

Prosinec byl ve znamení zázraků a Boží milosti na úřadech. Moje dokumenty jsme bez problémů vyřídily, ale pro dokumenty Iva jsme potřebovali několik zázraků a velkou Boží milost. Díky Bohu, všechny potřebné dokumenty už máme v pořádku, poslední jsme si vyzvedli 29.12.

Služba v církvi v Irklejevě pokračuje dál. Na shromáždění přišli i noví lidé, Duch Svatý se jich dotýkal, odnesli si domů spoustu knížek. 21.a 22.12. jsme měli silný nepokoj ohledně cesty do Irklejeva, tak jsme zůstali v Oděsse. Byly to zrovna dny, kdy po celé Ukrajině (kromě Oděssy a jižních oblastí) silně sněžilo a mrzlo. Jak jsme se později dověděli, byly velké problémy s dopravou, autobusy v čerkaské oblasti téměř nejezdily. Takže Duch Svatý nám ušetřil mnohé nepříjemnosti. Poslední víkend jela sloužit do církve v Irkleji Lena. Chceme, aby rostla ve službě a trénovala se na další svou službu Bohu.

V Oděsse jsme se modlili za šestileté ochrnuté děvčátko a jejího otce. Pro otce – bývalého vojáka, komunistu bylo těžké přiznat existenci Boha, ale děvčátko bez problémů přijalo Ježíše do svého srdce. Duch Svatý se dotýkal i jejího otce, s radostí souhlasil s dalším setkáním, když v červnu přijedou opět do Oděssy.

Tiskneme mnoho knížek, které křesťané v irklejevské církvi rozšiřují po celé oblasti. Proto jsme se rozhodli všechny knížky předělat do formátu pdf tak, aby nám to usnadnilo a urychlilo tisk, protože tisknutím knížek jsem strávila hodně času. Mnohé knížky už máme předělané, Ivo udělal spoustu práce.

V Oděsse dál děláme učedníky. Pomalu se mění život Jury, který přijal v létě Ježíše a vodní křest. V přirozeně neřešitelných okolnostech dostal stálou práci, která se mu líbí a kde je spokojen. V prvních minutách nového roku se Jura rozhodl stát se opravdovým učedníkem Ježíše a jít naplno Boží cestou. Věřím, že ještě uslyšíte svědectví o Boží slávě v jeho životě a mocném Božím jednání.

Poslední den roku jsme strávili společně s církví v Oděsse v modlitbě. Duch Svatý nám ukazoval další směr a své plány. Věřím, že začíná nový nadpřirozený rok zjevení Boží lásky a dobroty.

 

Pár fotek zimní Oděssy