PROMĚNA TĚLA

17.08.2023 02:04
Přecházíme ze stavu majících ducha do stavu vnitřního člověka a ze stavu vnitřního člověka přecházíme do stavu projeveného Božího Syna. Když vnitřní člověk se stává vnějším člověkem a tělo v něm začne žít.
 
Existují dva typy lidí – jeden typ z hlíny, druhý z nebe.
 
Ježíš řekl: jdu vám připravit místo. Nejedná se o místnost, ale o osud. Existuje výraz – místo pod sluncem. Místo v Bohu, najít se v Něm. Otec dal dary uzdravení, uzdravení je dar. Existuje pomazání uzdravování, kdy se neustále pohybuješ v uzdravování. Dary jsou dány do pozemské duchovní reality, do zemské dimenze. Když se pohybuješ a žiješ v nebeské realitě, tam je to moc, kterou si pokořuje všechno. Když se pohybuješ v nebeské realitě, tak se pohybuješ v této moci. Pohybuj se v vše pokořující moci Božího Syna. Dary dává Syn. Je napsáno, že On vystoupil na výšinu a dal dary lidem. Jestli sedíš na výšině na trůnu, dáváš dary. Ty nepřijímáš dary, protože jsi přijal Ducha svatého, ve kterém je všechno. Když si Syn, nepotřebuješ prosit o dary nebo dary rozvíjet, potřebuješ rozvíjet porozumění vše pokořující moci Božího Syna. Pavel říká: horlete o duchovních darech, já vám ukážu dokonalou cestu. Dokonalá cesta – to je cesta spatřování, cesta vidění. Když vidíš tváří v tvář, nepotřebuješ dary, ale proměňuješ se v Syna a jednáš v moci Božího Syna, který dary rozdává. Když Pavel říkal: horlete o duchovních darech, on jednal jako Syn – on dary skrze naučení rozdával.
 
Apoštol Jan řekl, že to je velká láska, že se nazýváme Božími dětmi a jsme jimi, ale ještě se nezjevilo, co budeme. To se zjevuje, když se s Ním setkáváme tváří v tvář. Je to takové stadium poznání, kdy ti neříkají o Pánu dary nebo nějaké projevy, ale když jsi ve stadiu osobního vztahu – vidíš Ho tváří v tvář. Je ještě další stadium, kdy už nejsi ty a Ježíš, ale díváš se z Ježíše, kdy už jsi v roli Ježíše. Mnozí ale stále ještě budují vztah s Ježíšem a nechápou, že jsou s Ním jedno. Potom existuje ještě další konečné stadium.
 
Nežij přílivem zázraků, ale nadpřirozeným životem tady na nebesích.
 
Boží Syn všechno řídí. Boží Syn – to je životodárný Duch. Životodárný Duch jménem Ježíš uchvacuje všechno viditelné i neviditelné, protože Jemu je všechno pokořeno a působí v tom život.
 
[Bible21] 1.Korintským 6:13 "Jídlo břichu a břicho jídlu - Bůh jednou zruší obojí." Budiž, tělo však nepatří smilstvu, ale Pánu a Pán tělu. 14 Tentýž Bůh, který vzkřísil Pána, vzkřísí svou mocí i nás.
 
Bůh vzkřísil Pána – o tom prorokuje David jako o dvou bodech – za prvé - nezanechal duši v pekle. Vzkříšení se týká toho, že se něco děje s tvou duší. Jsme znovuzrození a duše je v moci Ducha Svatého. Za druhé – svému svatému nedáš uvidět porušení. Vzkříšení Ježíše zahrnuje dvě věci – duše nezůstala v pekle a tělo nevidělo rozklad. Stejnou mocí, jakou Otec vzkřísil Ježíše z mrtvých, nás udělal věřícími. To, že jsi se stal věřícím, je způsobeno stejnou mocí, kterou byl vzkříšen Ježíš.
 
[Bible21] 1.Korintským 6:15 Copak nevíte, že vaše těla jsou Kristovými údy? Mohu snad vzít údy Kristovy a učinit je údy nevěstky? To nikdy!
 
Copak nevíte – to je příčina, proč v našem těle nepůsobí moc vzkříšení – protože nevíme. V žalmu je napsáno: jste bohové, ale zemřete jako lidé – On říká: nerozumí, chodí v temnotě. To je jediný důvod, proč umíráme jako lidé, i když jsme bohové. Naše těla jsou Kristovými údy a údy Krista jsou už neporušitelné, nepomíjivé. My nevíme, že jsme bohové.
 
Mínění o tom, že tělo je pro jídlo a jídlo pro tělo zmizí, úplně stejně, jako zmizí způsoby tohoto světa. Způsob tohoto světa říká: jídlo je pro tělo a tělo pro jídlo. Nebude zničeno tělo, ale tato představa, že tělo je stejně pomíjivé, jako pokrm. Nejsme to, co jíme. Člověk není živý jen chlebem, ale každým slovem. Bůh ještě na poušti dal zaslíbení, že člověk se bude skládat z Jeho slova a bude jím živ. Copak nevíte, že VAŠE ÚDY JSOU ÚDY KRISTA? Čím se živí Kristus, když ve fyzickém těle vystoupil na nebesa? On má slavné tělo a sláva podporuje jeho organismus. Pánovo tělo, slavné tělo nepotřebuje ani pokrm, ani spánek ani nic jiného. A On říká, že naše těla jsou Jeho údy. Způsob tohoto světa, věku – to je myšlení, že tělo je pro pokrm, že je špatné. Bůh říká, že takové myšlení zničí.
 
Bůh jednou zruší obojí – v originále není slovo zruší, ale vyprázdní. Otec odstraní obraz pomíjivosti a dá obraz nepomíjivosti, neporušitelnosti.
 
Kdybychom byli jako Adam, o které je řečeno: prach jsi a v prach se navrátíš, tehdy bychom byli člověkem z hlíny. Existují jen dva typy lidí: jedni ŽIJÍ V TEMNOTĚ a druzí ŽIJÍ VE SVĚTLE. Jedni se vrací do prachu, druzí jsou nová rasa - jsou to SYNOVÉ VZKŘÍŠENÍ. Neuvidíš porušení – to je o Pánu z nebe, o novém typu člověka. Prach jsi a do prachu se navrátíš – to není pro nás, my nejsme z prachu, jsme narozeni z Boha.
 
[KB1613] Filipským 3:21 Kterýž promění tělo naše ponížené, aby bylo podobné k tělu slávy jeho, podlé mocnosti té, kterouž mocen jest i všecky věci podmaniti sobě.
 
Ponížené tělo – to je nízké, znevážené v mysli. Ponížení – to není když tě bijí, ale začíná nesprávným postojem k tělu. Ponížené tělo je ponížené kvůli nesprávnému vnitřnímu postoji k němu. On promění naše tělo tak, že bude podobné Jeho slavnému tělu, mocí, kterou si pokořuje všechno. To je moc Božího Syna, neustávající moc života. Neustávající moc života není určena k tomu, aby tě uzdravila a přestala působit. Ona dál působí od slávy ke slávě. Všechno se má proměňovat do slávy.
 
Když se tvé tělo obnovuje a mládne, to je normální. To je jeho normální stav – obnovovat se a mládnout. Pavel byl neustále v půstech, ne kvůli tomu, aby měl průlom, ale prostě ve slávě nejedl. Otec chtěl na poušti ukázat právě tento zázrak, ale lidé to nechtěli, začala padat mana z nebe. Dobře, chcete jíst, ale bude to zázrak. Otcův záměr byl, aby když šli po poušti, nic nejedli a cítili se skvěle. Kdyby vyšli na horu a přešli by poušť. Mojžíš když byl na hoře, 40 dnů nic nejedl a nepil. Protože to Izrael odmítl, tak jim byl nabídnutý stín nové smlouvy, otec jim dal manu, křepelky, vodu ze skály. Ale opravdový zázrak b byl, kdyby to nepotřebovali.
 
Ženy zlata nepotřebovaly jíst, jedna z nich nejedla 40 let. Její tělo žilo ve slávě. Tato žena uslyšela polnici doma a přestal jíst. Její tělo žilo ve slávě.
 
Jan říká: přešli jsme ze smrti do života a mluví o lásce. Pavel řekl: abyste poznali šířku, hloubku i výšku a byli zakořeněni v lásce. Hloubka, šířka a výška je spojena s láskou. Jan soustřeďoval pozornost na lásku, ale říká, že jsme přešli ze smrti do života. Jestli jsme přešli, tak jsme přešli, smrt není. Ale pokud to nechceme vědět, tak zemřeme jako lidé.
 
Existují 4 stadia poznání o těle: 1. tělo bude zničeno, rozpadne se.
 
[Bible21] 2.Korintským 5:1 Víme, že až ten pozemský stan, v němž přebýváme, bude stržen, máme od Boha věčné stavení v nebi, příbytek, jenž nebyl vytvořen rukama.
 
Víme totiž – v tom je celý náš problém. To je první stadium, kdy víme, že naše tělo bude zničeno. Lidé, kteří věří, že jejich tělo se rozloží a nic s tím nejde udělat, jsou lidé v prvním stadiu poznání.
 
Druhé stadium – víme, že se tělo rozloží, ale máme příbytek na nebesích – to dělá člověka svobodným od strachu ze smrti. To je výsada věřících. Nevěřící jen vědí, že se tělo rozpadne. Věřící proto pokládají tělo za překážku a mají touhu jít co nejdříve k Pánovi. Je to dobrá touha, protože je o věčném životě, o nesmrtelnosti. Oni vědí, že nezemřou. Tuto touhu být u Pána mají jen věřící, znovuzrození lidé, světští lidé nemají takovou touhu, někdy jen chtějí skončit s tělem a myslí si, že potom nic nebude. Sám o sobě východ z těla tě nepřemísťuje k Pánovi.
 
Třetí stadium je nevycházet z těla, ale obléct se:
 
[Bible21] 2.Korintským 5:4 Dokud jsme v tomto stanu, sténáme tíhou, protože nechceme být svlečení, ale oblečení, aby to, co je smrtelné, bylo pohlceno životem. 5 Vždyť právě proto nás Bůh stvořil a dal nám Ducha jako záruku!
 
Dokud si myslíš, že bydlíš v tomto stanu, v těle, vzdycháš tíhou, pod břemenem. Sama touha vyjít z těla je inspirovaná duchem pohltit tě do nepomíjivosti, neporušitelnosti. Bůh nás stvořil proto a dal nám Ducha jako záruku, abychom se oblékali do nepomíjivosti.
 
[CSP] 2 Korintským 5:8 Jsme plni důvěry a raději chceme odejít z tohoto těla a přijít domů k Pánu.
 
Když tělo ještě sténá po synovství, když toužíme odejít k Pánovi a je boj jestli se obléct nebo vyjít. Většina křesťanů žije v tomto stadiu. Naplňují se uzdravením, svěžestí, potom tento pocit přejde a oni si myslí: onemocním a jsem uzdraven, ale tělo stejně stárne, už pryč s tím tělem, půjdu na nebesa. Dokonce i Pavel říkal takové věci: pro mě je lepší odejít, ale raději ještě budu tady. A když tento boj dosáhne vrcholu, člověk opouští myšlenku být v těle, stejně je každému zaslíbeno vzkříšení. Přestává věřit ve své vlastní vzkříšení a věří ve všeobecné, i když o něm člověk nic neví, ocitne se v něm.
 
Čtvrté stadium – hora proměnění.
 
Dokud si myslíš, že žiješ v těle, tělo tě drží. Tak jako hliněná nádoba drží vodu, když se nádoba rozbije, voda vyteče. Nosíme poklad v hliněné nádobě, ale tak to nemá být, nádobou má být duch. Máme odložit předchozí způsob života, který spočívá v klamných chtíčích. Klamný chtíč jsou svévolné myšlenky o čemkoli. Je to přemýšlet tak, jak já si myslím. To máme odložit a obléct se do nového člověka, stvořeného podle Boha. Nový člověk, který je stvořený podle Boha se nerozkládá, není pomíjivý. Říkejte si navzájem pravdu, protože jste si navzájem údy – jsme údy Kristova těla.
 
[KB1613] Zjevení Janovo 19:8 A dáno jest jí, aby se oblékla v kment čistý a stkvoucí, a ten kment jsouť ospravedlňování svatých. (spravedlnost svatých)
 
Nevěsta je čistá, bez poskvrny, neporušitelná.
 
Věřící říkají, že se všichni změníme při hlasu poslední polnice.
 
[Bible21] 1.Tesalonickým 4:16 Ozve se burcující povel, hlas archanděla a Boží polnice, sám Pán sestoupí z nebe a tehdy jako první vstanou mrtví v Kristu.
 
Hlas z neviditelna přichází tak, jak je řečeno: kdo má uši, ať slyší, co Duch praví. Někdo slyší dříve, jiný později. Ve věčnosti není čas, ten hlas zní neustále. Pro tebe zazní, když ho uslyšíš. Izaiáš byl takovou polnicí a hlásal: Jeho ranami jsme byli uzdraveni, i když v té době nikdo nebyl uzdraven. Dnes jsme takovou polnicí my, když hlásáme nepomíjivost. Víme, že v nebi není čas, ale mnozí čekají, až přijde čas a archanděl zatroubí.
 
Potřebujeme se naučit proměňovat se jako Ježíš.
 
[Bible21] Lukáš 9:29 Zatímco se modlil, změnil se vzhled jeho tváře, jeho oděv zbělel a rozzářil se. 30 A hle, mluvili s ním dva muži. Byli to Mojžíš a Eliáš, 31 kteří se ukázali ve slávě a mluvili o jeho odchodu, k němuž mělo dojít v Jeruzalémě.
 
Ježíš přemýšlel o svém odchodu. „Změnil se vzhled jeho tváře, jeho oděv zbělel a rozzářil se“. - to je kvantový přechod, kdy tělo začíná žít v duchu.
 
[Bible21] Jan 10:10 Zloděj přichází, jen aby kradl, zabíjel a ničil; já jsem přišel, aby měly život - život v plnosti.
 
[JB-2012] Jan 10:10 Zloděj přichází pouze, aby kradl, zabíjel a hubil. Já jsem přišel, aby měly život(1) a aby ho měly přehojně.
 
Život může být vevnitř, hojný život se vylévá ven. V originále je napsáno: příliš, nadměrně života, neobyčejný, výjimečný, nebývalý zvláštní, nadbytečný. Život neomezený mírou těla.
 
Na hoře proměnění se spojilo viditelné s neviditelným. Obléct se do světla – to je obléct se do nebeského obydlí. Byli jsme už vzati do podivuhodného světla. Potřebujeme to uvidět, aby se to světlo projevilo a obléklo nás.
 
[Bible21] 1.Tesalonickým 4:15 Máme pro vás slovo od Pána: My, kdo se dožijeme Pánova příchodu, nepředejdeme ty, kdo zesnuli. 16 Ozve se burcující povel, hlas archanděla a Boží polnice, sám Pán sestoupí z nebe a tehdy jako první vstanou mrtví v Kristu. 17 My živí budeme spolu s nimi uchváceni do oblak vstříc Pánu; potom už budeme s Pánem navždycky.
 
[CSP] 1 Korintským 15:51 Hle, říkám vám tajemství: Ne všichni zemřeme, ale všichni budeme proměněni, naráz, v okamžiku, při zvuku poslední polnice. Zazní polnice, a mrtví vstanou jako neporušitelní a my budeme proměněni.
 
Existuje kategorie lidí – my, kteří zůstanou živí do příchodu Ježíše. Lidé v nepomíjivém těle mají vlastnost být viděni tím, kým chtějí být viděni. Co vidíš, v to se proměňuješ. Když víš, že lidé jsou nepomíjiví a kvli tomu jsme dostali Ducha svatého, to se s tebou děje. A začneš vidět nepomíjivé lidi, kteří žijí ve slávě stejně jako Ježíš.