PŘIJETÍ TĚLA DO SYNOVSTVÍ

12.03.2023 01:37

Naše tělo není stejné, jaké měl Adam. Existuje duch přijetí do synovství. Tento duch je Duch Svatý, On přivádí všechno k synovství. Tělo očekává vykoupení, přijetí za syna.

 
Na Ježíši se zjevila plnost božství tělesně. Tělo Ježíše nebylo stejné, jako Adamovo. Bylo podobně, z vnějšku se ničím nelišilo. Ani jeden člověk Starého zákona nemohl nazvat své tělo chrámem. V chrámu přebývá Boží Duch, to mu dává status chrámu.
 
Jsi Boží syn tělesně, tvé tělo je tělo Božího syna. Jestli jsi Boží syn, v tobě teče krev Božího syna.
 
Slovo se stalo tělem = masem. Slovo – to je životodárný Duch. Životodárný Duch, Boží slovo se stalo tělem, masem. Ne ubytoval se, ale stal se tělem.
 
[CSP] 2 Korintským 5:6 Jsme tedy vždy plni důvěry a víme, že dokud máme domov v tomto těle, jsme vzdáleni od Pána.
 
[Bible21] 2.Korintským 5:4 Dokud jsme v tomto stanu, sténáme tíhou, protože nechceme být svlečení, ale oblečení, aby to, co je smrtelné, bylo pohlceno životem. 5 Vždyť právě proto nás Bůh stvořil a dal nám Ducha jako záruku!
 
Dokud si myslíš, že jsi ubytován v těle, nebo že žiješ v těle, že jsi duch žijící v těle, tak tělo bude pro tebe oponou. A budeš vzdálen od Pána. Je potřeba přemýšlet takto: já nejsem ubytován v těle, jsem ubytován u Pána.
 
[Bible21] 1.Korintským 6:15 Copak nevíte, že vaše těla jsou Kristovými údy? Mohu snad vzít údy Kristovy a učinit je údy nevěstky? To nikdy!
 
Tvé tělo je částí těle Krista. Ty se ale můžeš rozhodnout a dá je něčemu jinému. Vyjmout ho z moci životodárného Ducha a dát něčemu jinému.
 
Ježíš oznámil nový status těla – chrám, když v těle začal žít životodárný Duch. Adamovo tělo nikdy nebylo chrámem. Tobě je dán příkaz umrtvovat skutky těla. Jedním z takových skutků je zemřít. Je napsáno, že tělo a krev nezdědí království. Tělo Ježíše nebylo masem, tělo se stalo životodárným duchem. Už nežije duch v těle, ale tělo žije v duchu. Tvé tělo sténá, aby se s ním stalo to stejné. Tělo chce být synem. Duch, který naplňuje to tělo, chce proměnit tělo.
 
[Bible21] Římanům 8:13 Žijete-li podle těla, zemřete; umrtvujete-li skutky těla Duchem, budete žít.
 
Jenom tělesné myšlení je smrt. Plnost Božství je zjevena tělesně. Tvé tělo už patří životodárnému Duchu. Nemusíš dávat tělu Kristu, ono už mu patří.
 
Ještě před tím, než šel Ježíš na kříž, šel na horu proměnění. Na hoře jeho tělo začalo zářit. On tam mluvil o svém odchodu s Mojžíšem a Eliášem. Boží syn připravoval své tělo na vzkříšení a vytržení. On se připravoval na vzkříšení a vytržení dřív než na smrt. My máme schéma – zemřít, být vzkříšen, vytržení. On se připravoval na vzkříšení. V Getsemanské zahradě se připravoval na to, že dá své tělo na smrt.
 
Potřebuješ se rozhodnout, jaký má být tvůj odchod. Ježíš měl proroctví – tvé tělo neuvidí rozklad a on se na to připravoval. Ježíšovo tělo začalo zářit při myšlence na odchod.
 
Vezmi duchem kontrolu nad svým tělem. Musíš zaujmout pozici ohledně svého odchodu – zemřeš nebo co s tebou bude? Máme Ducha Svatého, abychom oblékali pomíjivé do nepomíjivého. Myšlenky o smrti nutí tělo zemřít a rozkládat se. My jsme posazeni na nebesích, i tělo.
 
Oslavené tělo je to tělo, o kterém přemýšlíš jako o oslaveném. Proč svými myšlenkami odebíráš tělo Kristu? O posledním Adamovi nebylo řečeno: prach jsi a v prach se navrátíš, ale bylo o něm řečeno: tvé tělo neuvidí rozklad.
 
Je napsáno: kdo věří ve Mě, nezemře. Naše tělo se musí změnit na kvantové rovině. To se děje myšlenkami, mluvením. Je potřeba pro to něco dělat, to je tvůj úkol. Nikdo za tebe nebude umrtvovat skutky těla. Ježíš to dělal, ještě před Jeho smrtí bylo jeho tělo změněno. Proměna těla na kvantové úrovni – to je moc vzkříšení. On ji měl ještě před tím, než dal své tělo na smrt. Ježíš se zabýval svým vzkříšením. On přemýšlel a vyslovoval takové myšlenky, že jeho tělo začínalo zářit. Když budeš dělat to, co dělal Ježíš, tvé tělo se začne měnit na kvantové úrovni.
 
Ty sám rozhoduješ, kdo disponuje tvým tělem – životodárný Duch nebo nějaké jiné myšlenky. Ve tvé moci je to, co bude s tělem.
 
Poslední nepřítel bude vyhlazen smrt – bude vyhlazen ze tvé mysli. Když uslyšíš zvuk trubky, tehdy začne proces, o kterém je řečeno: všichni nezemřeme, ale všichni se změníme. Když se rozhodneš, že jsi životodárný Duch, že nežiješ v těle, ale stal jsi se tělem, plnost božství tělesně, tehdy začíná proces.
 
Druhý člověk je typ člověka, Pán z nebe a on není pomíjivý. Není z hlíny. Správné rozhodnutí, správná pozice – to je hora proměnění, kde tělo dostává svou proměnu. 
 
Andrej Jakovišin