OBLAK SVĚDKŮ

08.05.2023 23:50

S Otcem se setkáváme v Duchu Svatém. V Duchu svatém se můžeme setkávat i s nebeskými obyvateli. Všichni mluvíme s Ježíšem. Mluvit s Ježíšem je možné, protože Boží království je v Duchu Svatém tady a teď. Kdy jsi v Duchu Svatém, všichni obyvatelé nebes jsou kolem tebe.

Ať si představíš Ježíše v jakémkoli obrazu, On to je. On je první i poslední.

Pavel dal učení o oblaku svědků, že si máme uvědomovat jejich přítomnost a počítat s nimi ve svém životě.

Dveře jsi ty, ty vcházíš sám sebou. Celý oblak svědků je v Ježíši. Církev není jenom na zemi, ale i na nebi.

Buď jako dítě s fantazií. Pro svět je představivost hloupost. Pro Boha je představivost tvořivá mocná síla.

Apoštol Pavel řekl: dívej se na nebeské, kde Kristus sedí po Boží pravici. Můžeš zapojit představivost. Když Bůh mluví v obrazech, k tomu potřebuješ představivost. Apoštol Pavel kázal tak, aby se zapojila jejich představivost a oni to viděli. Spatřuješ ty věci, které už sis zvykl vidět. Věci, které jsi nikdy neviděl, můžeš uvidět jenom skrze představivost. Představivost ti umožňuje vidět neustále neviditelné věci, je to jako když ti otevírá dveře.

Před 400 lety začal technický pokrok. O dni Letnic, Bůh, který žil do té doby na nebi, se oblékl do lidí se vší svou tvořivou sílou. Prakticky to znamenalo, že člověk bude vidět a tvořit, ale tato tvořivá moc byla ve věřících potlačována, takže sotva věřili, že je v nebi nějaký Ježíš. Svět se rozhodl falšovat Letnice. Není potřeba nic tvořit, nic vymýšlet. Lidé se přestali zabývat tvořivostí. Malířství, filozofie, básně přestaly být důležité. Člověk se orientoval na to, aby z toho něco měl. Člověk se stal spotřebitelem, místo toho, aby tvořil. Církev byla také zasažena tímto klamem – je potřeba se zabývat tím, co budeš jíst… Ďábel chodí jako řvoucí lev a hledá, co sežrat. Tak žijí mnozí lidé. Je to spotřebitelský život. Od dětství tě přesvědčují, aby ses stal spotřebitelem. Svět ti dává plán pro tvůj život od začátku až do konce, nemusíš nic vymýšlet. Škola, univerzita, diplom, abys měl dobrou práci, abys měl hodně peněz a co jíst…

Adam byl stvořen, aby tvořil, ale stal se spotřebitelem. Poslední Adam je zdroj. Svět říká, že představivost je hloupost, snění, ale Bůh říká, že představivost – to je tvořivá moc. Ježíš řekl: Kdo tvoří a naučí tvořit, bude velký v Nebeském království. Ježíš řekl, když chceš být velkým, buď dítětem. Děti mají velkou tvořivou moc – představivost. Velký je ten, kdo umí tvořit. Děti chtějí neustále tvořit.

Skutečná představivost rodí tvořivou moc. V představivosti mohou být krajnosti. Ježíš je úzká cesta, jedna krajnost je náboženství, druhá krajnost je myslet si, že všechno, co vymyslím, je správné. Vždy je v tom risk. Jestli nechceš riskovat, abys neudělal chybu – to je náboženství. Na naši představivost může mít mnohé vliv – jedovaté jídlo, špatná nálada, úraz hlavy, psychické problémy... Hlavní ochrana je velmi jednoduchá – mluv, co vidíš. Otec se ptal proroků: řekni, co vidíš? Když to vyslovuješ, uvnitř víš, jestli je to správné nebo ne. Když se ti nechce Otci říct, co vidíš, tak to není správné, není to od Otce.

Ve Skutcích 7.kapitole je popsána modlitba Štěpána. On viděl Otce a Ježíše. Modlitba Nové smlouvy – to je modlitba spatřování, modlitba představivosti. Sestoupení Ducha svatého bylo chápáno, že člověk teď bude vidět. Štěpán věděl, co se stane, proto se začal modlit. Štěpán se upřeně zahleděl do nebe. Když víš, že za několik sekund budeš ukamenován, tak se budeš modlit modlitbou, kterou se nejvíc modlíš. Hlava v tu chvíli nevymyslí nic jiného. Štěpán se modlil nejzvyklejší modlitbou. To byla nejběžnější modlitba – Otče, já tě vidím. Přebývání v tom, co patří Otci – to je spatřování a představivost.

Oblak svědků tě zbaví smrti v hlavě. Oblak svědků je kolem nás. Ježíš je vždy v oblaku. Oni jsou všude. Udělá tě to nadpřirozeným. Když vidíš oblak svědků, víš, že smrt není. Potřebujeme oblak svědků, abychom uskutečnili Boží plán. Aby ses s někým uviděl, potřebuješ říct jméno.