NESMRTELNOST. JAK NEZEMŘÍT A ŽÍT VĚČNĚ

14.04.2023 00:53

[Bible21] Římanům 6:5 Jsme-li s ním ztotožněni ve smrti, jistě s ním budeme ztotožněni i v jeho vzkříšení.

[CSP] Římanům 6:5 Neboť jestliže jsme se stali s ním srostlými tím, že jsme mu byli podobni ve smrti, jistě mu budeme podobni i v zmrtvýchvstání.

Zemřelo tělo hříchu – tělo, které patřilo hříchu a tím i smrti, je zničeno. Jinými slovy tělo nepatří hříchu, tedy nepatří ani smrti.

Podobni ve smrti – my jsme jakoby zemřeli. Zemřelo tělo, patřící hříchu. Tělo Adama zemřelo. „Podobni“ je napsáno proto, že se to děje skrze spatřování. V Království Otce se všechno děje na základě vidění.

Mozek nerozlišuje to, co si představuješ od reálného. Když spatřuješ, vidíš smrt Krista, pro tvé tělo je to stejné, jako tvá smrt. Tělo dostalo příkaz: zemřelo jsi a bylo vzkříšeno. Když tělo dostalo ten obraz smrti, zemřelo. A tělo bylo vzkříšeno, když dostalo obraz vzkříšení, když jsi to uviděl.

Adam byl stvořen podle Božího obrazu a podoby. Podle podoby Ježíše – to je smrt, vzkříšení a trůn. Není to v přenosném smyslu.

[Bible21] Římanům 6:9 Víme, že Kristus vstal z mrtvých a už nikdy nezemře - smrt nad ním už nemá moc.

Smrt nad tebou už víc nemá moc, proto nezemřeš. My jsme sjednoceni s Kristem, srostlí. Ty jsi opravdu zemřel, byl vzkříšen a posazen na nebesích na trůn. Před tím, než Ježíš usedl na trůn, fyzicky zemřel a byl vzkříšen. NEMŮŽEŠ BÝT NA TRŮNU, POKUD VĚŘÍŠ VE SMRT. Ježíš byl tělesně vzkříšen a tělesně sedí na trůnu. Okultisté a démoni chtějí sedět na trůnu nevzkříšeni. Pokud věříš, že sedíš na trůnu a vládneš, musíš věřit i v to, že jsi už zemřel a byl vzkříšen.

Je napsáno, že ne všichni zemřeme, ale všichni se změníme. Pavel neříká, že všichni nezemřeme.

[CSP] 1 Tesalonickým 5:23 A sám Bůh pokoje kéž vás celé posvětí a celého vašeho ducha i duši i tělo kéž zachová bez poskvrny až k příchodu našeho Pána Ježíše Krista.

Jestli věříš, že příchod, to jsi ty, tak tvé tělo nemůže zemřít.

[CSP] 1 Korintským 15:49 A jako jsme nesli podobu pozemského, nesme také podobu nebeského.

My jsme nosili podobu pozemského – nikdo se neučil být smrtelný, umírat, ale prostě jsme v průběhu svého života souhlasili s tím, že to tak je.

Co to je „nosit obraz nebeského“? Obraz nebeského – to je smrt a vzkříšení.

Pokud by se člověk nikdy nesetkal se smrtí, stárnutím, v jeho mysli by to nebylo, on by nezemřel. Skutečně věřit ve vlastní nesmrtelnost – to je víra v Ježíše. V koho věřil Ježíš, aby byl nesmrtelným? On věřil v sebe. Nikde není napsáno, že věřil v Otce, je napsáno, že řekl: Já a Otec jsme jedno. Když potřeboval projevit svou nesmrtelnost, nepomíjivost, On mluvil o sobě.

Když říkáš: Ježíš je vzkříšen, tvá mysl ti řekne: to je hezké, je vzkříšen, ale nespojuješ to se sebou. Ty jsi byl VZKŘÍŠEN! Jsi fyzicky NESMRTELNÝ.

[Bible21] Římanům 6:4 Křtem jsme s ním pohřbeni do smrti, abychom - tak jako byl Kristus vzkříšen z mrtvých Otcovou slávou - i my vkročili do nového života.

On říká: Choďte v životě vzkříšení. Choďte vzkříšení, nesmrtelní. Sláva – to je souhrn Boží moci, Jeho přirozenosti. Moc vzkříšení – to je všechna moc Boha. Když byl Ježíš Kristus vzkříšen, bylo vzkříšeno celé lidstvo. V tobě je moc vzkříšení, všechna moc Boha je v tobě.

[Bible21] Římanům 8:11 Přebývá-li ve vás Duch Toho, který vzkřísil Ježíše z mrtvých, pak Ten, který vzkřísil z mrtvých Krista, obživí i vaše smrtelná těla svým Duchem, který ve vás přebývá.

Smrtelné tělo – to je tělo hříchu. Je to to tělo, o kterém sis myslel, že je smrtelné. Ale Duch svatý je v tobě, nos obraz nebeského.

Často ten, kdo byl uzdraven, znovu onemocní, jiní nejsou uzdraveni, protože to je pozemská dimenze. Když tě uchvátí zjevení o nesmrtelnosti, nepomíjivosti, tak problém s uzdravením zmizí. Uzdravení zničí symptomy, ale neřeší hlavní problém. Tady na nebesích nejsou žádné nemoci, tady je nesmrtelnost. Pavel to znal. Fyzická nesmrtelnost lidstva – to je fakt.

[Bible21] Koloským 3:1 Když jste byli vzkříšeni s Kristem, vztahujte se k nebeským výšinám, kde Kristus sedí po Boží pravici.

[CSP] Koloským 3:1 Jestliže jste tedy s Kristem vstali, usilujte o to, co je nahoře, kde Kristus sedí na Boží pravici.

To je tvá volba, jestli jsi k tomu přišel ve svém myšlení. Byl jsi s Kristem, s životodárným Duchem vzkříšen. Životodárný Duch se vší svou mocí je uvnitř tebe i kolem tebe. „Usilujte o to, co je nahoře“, „vztahujte se k nebeským výšinám“ – to je přemýšlet o nebeském. Není vzdálenost mezi nebem a zemí, je to rozdíl v myšlení. Bůh si myslí, že sedíš přímo v Něm a On v tobě. To je fakt.

[Bible21] Koloským 3:2 Myslete na nebeské věci, ne na pozemské.

Když přemýšlíš takovým způsobem, že sedíš v Kristu na nebesích po Boží pravici, všechno budeš mít. Jestli tam ještě nesedíš, ale musíš se teprve dostat, zemřeš.

Nebojuj za nesmrtelnost, souhlas s ní. Obraz pozemského jsme nosili tak, že jsme s tím souhlasili. Obraz nebeského také nosíme tak, že s tím souhlasíme. Přemýšlej nebesky a ne pozemsky.

Řekni: Všichni nezemřeme, já jsem z těch, kdo nezemřou. Protože o mně je řečeno, že jestliže jsem zemřel a byl vzkříšen, tak už nezemřu. VZKŘÍŠENÝ BOŽÍ SYN UŽ VÍC NEZEMŘE. SMRT NEMÁ NADE MNOU MOC. Nemohu zemřít, smrt nemá nade mnou moc, já mám moc nad smrtí. Klíče od smrti a pekla jsou v mých rukou. Jsem vzkříšen a sedím na trůnu. Už nemám tělo, které patří hříchu. Teď jsem živý jenom pro tvoření, pro zázraky. Nečekám na uzdravení, jsem nesmrtelný. Tady není nemoc. Nevyžaduji uzdravení, trvám na nesmrtelnosti. Souhlasím s nesmrtelností.