NEPOMÍJIVOST, UZDRAVENÍ A OSVOBOZENÍ

14.03.2023 23:12
Tělo je ztělesněním plnosti božství. Jsi posazen na nebesích, žiješ v nebesích.
Trůn – to je místo, kde se uskutečňuje vědomé vládnutí. To je myšlení. Vědomá rozhodnutí, jednání – to je pozice trůnu. Trůn – to je porozumění. Všechno, co děláš s porozuměním v moci své božské přirozenosti, to děláš z trůnu. Svým rozhodnutím můžeš vzít tělo na nebesa, kde žiješ. Nežiješ v těle, ale u Pána, v nebesích. Tělo žije v Duchu. Proměna začíná myšlením, na trůnu.
 
Ježíš musel přinést jako oběť slavné tělo, bez poskvrny. On se k tomu připravil na hoře Proměnění. Když Marie vylila na Ježíše drahý olej, který měla mít jako věno ke svatbě, Ježíš řekl, že Ho pomazala k pohřbu. On nehodlal zůstat v hrobě, ale jít do nebe na hostinu. Marie tímto prorokovala Jeho tělu nepomíjivost. Ona připravovala Jeho tělo k pohřbu za pomoci svého svatebního oleje. On tím říkal, že tam nezůstane, ale půjde na oslavu na svatbu na nebesa.
 
Jaký je pozemský, takoví jsou i pozemští. Jaký je nebeský, takoví jsou i nebeští. Už nejsi ze země, tvé tělo už není tělo Adama, ale nebeské. Je to chrám. Ani jeden člověk ve Starém zákoně nebyl chrám. Chrám není možné zničit.
 
[Bible21] Římanům 2:6 On "odplatí každému podle jeho skutků" - 7 těm, kdo vytrvale konají dobro a hledají slávu, čest a nesmrtelnost, věčným životem;
 
[CSP] Římanům 2:6 On odplatí každému podle jeho skutků. 7 Těm, kteří s vytrvalostí v dobrém skutku hledají slávu, čest a neporušitelnost, dá věčný život.
 
 
 
Bohu se líbí, když lidé hledají nesmrtelnost, (nepomíjivost v originále). Jednou se lidé ptali Ježíše, co mají dělat, aby dělali Boží skutky. On jim odpověděl: Věřit v toho, koho poslal Otec. Abys pochopil nepomíjivost, přijal pravdu o nepomíjivosti, musíš věřit ve Vzkříšení, které ti Bůh poslal.
 
V chrámě byla Boží truhla. Truhla je obrazem mozku. V truhle byla uchována rozkvetená hůl Mojžíše – to bylo projevením vzkříšení. Ta suchá hůl byla neustále rozkvetená a s plodem. V truhle byla ještě mana, která neshnila. Všechny tyto věci jako stín Krista byly zjeveny ještě ve Starém zákoně.
 
Vzkříšení, nepomíjivost spolu se všemi dary je skryto uvnitř tebe.
 
[Bible21] 2.Timoteus 1:9 Vždyť on nás spasil a povolal svatým povoláním; ne díky našim skutkům, ale díky jeho vlastnímu záměru a milosti, kterou nám v Kristu Ježíši udělil před začátkem věků. 10 Tato milost se nyní projevila v příchodu našeho Spasitele, Krista Ježíše, který zrušil vládu smrti a skrze evangelium zjevil život a nesmrtelnost. 11 Právě to jsem povolán zvěstovat jako kazatel, apoštol a učitel.
 
 
 
[CSP] 2 Timoteovi 1:9 on nás zachránil a povolal svatým povoláním ne podle našich skutků, nýbrž podle vlastního předsevzetí a podle milosti, kterou nám daroval v Kristu Ježíši před věčnými časy 10 a která se nyní ukázala zjevením našeho Zachránce Krista Ježíše. On zničil smrt a skrze evangelium vyvedl na světlo život a neporušitelnost.
 
Součástí Evangelia je neporušitelnost, nepomíjivost, nesmrtelnost. Nepomíjivost je uvnitř tebe, jen jsi ji nevyžadoval. Ježíš ho projevil. Vytrvalost v tom, abys viděl a věřil v poslané Vzkříšení – to je hledání nepomíjivosti.
 
Jsou tři způsoby odchodu, dva jsou pro všechny, jeden pro každého individuálně.
 
1. Všichni nezemřeme, ale všichni budeme proměněni. To je pro všechny, ať už zemřeš, nebo nezemřeš, jednou dostaneš své nepomíjivé tělo. Tak jak řekl Ježíš: jestli i zemře, ožije. I když se ti nepovede získat teď svou osobní nepomíjivost, odejdeš, tvé tělo pohřbí, stejně dostaneš své nepomíjivé tělo. To je obecný plán.
 
2. Je ještě osobní plán. Ježíš řekl: ten, kdo věří ve Mne, nezemře, a i když zemře, ožije. Jsou věci, které jsou zaslíbeny všem a jsou věci, které se týkají tebe osobně. Ve Zjevení je napsáno, že na nebesích nebudou žádné slzy, pláč, trápení, nemoci ani smrt. Jsou lidé, kteří tak žijí už na zemi – bez slz, pláče, trápení, nemocí. Pavel říká, že poslední nepřítel bude vyhuben – smrt. Existuje obecný plán pro všechny – nebýt nemocný. Ale jestli budeš nebo nebudeš nemocný, rozhoduješ ty. Stejné je to i se smrtí.
 
Pomíjivé se musí obléct do nepomíjivého. Smrt bude pohlcena vítězstvím.
 
[CSP] 1 Korintským 15:51 Hle, říkám vám tajemství: Ne všichni zemřeme, ale všichni budeme proměněni, 52 naráz, v okamžiku, při zvuku poslední polnice. Zazní polnice, a mrtví vstanou jako neporušitelní a my budeme proměněni. 53 Neboť toto porušitelné tělo musí obléci neporušitelnost a toto smrtelné musí obléci nesmrtelnost. 54 Když toto porušitelné tělo oblékne neporušitelnost a toto smrtelné oblékne nesmrtelnost, tehdy se uskuteční slovo, které je napsáno: ‚Smrt byla pohlcena ve vítězství.‘
 
Je slovo, které se musí naplnit. Do té doby, dokud očekáváš smrt, nevládneš v životě. Tělo přijímá tu informaci, že je dočasné a poškozuje se. Je napsáno, že náš vnější člověk se porušuje, ale vnitřní se každý den obnovuje. Vezmi vnějšího člověka a udělej vnějším to, co máš uvnitř. Obleč se do toho. Musíš se rozhodnout, jak fyzicky odejdeš.
 
Otec očekává, že se objeví lidé, synové, kteří řeknou: proč vlastně jsme porušitelní? Nebudeme pomíjiví. Je to stejné, jako s uzdravením. Tělo je projevením Ducha ve viditelné dimenzi. Oslavené tělo je stejný projev Ducha a moci, jako všechny ostatní projevy. Úplně stejně jak projevení Ducha a moci přináší uzdravení, tak přináší i projevení slavného těla. Je to v nás a čeká to, až to použijeme.
 
[CSP] Římanům 2:6 On odplatí každému podle jeho skutků. 7 Těm, kteří s vytrvalostí v dobrém skutku hledají slávu, čest a neporušitelnost, dá věčný život.
 
Bible na mnoha místech říká, že my už máme věčný život, tady se jedná o nepomíjivost.
 
Ježíš byl první z mrtvých. Ale i před ním byli lidé vzkříšeni. Ale nikdo z nich se nerozhodl, že bude vzkříšený a nevzkřísil se sám. Boží Syn ukázal, projevil nepomíjivost, jak se to dělá. Byli lidé, kteří bez smrti vešli do slávy (Enoch, Eliáš), ale nikdo sám nevstal z mrtvých. Vždy je někdo vzkřísil. Ale rozhodnout se vstát z mrtvých, rozhodnout se být nepomíjivý – to je moc Syna, který řekl: mám moc dát svůj život a znovu ho přijmout. To je nepomíjivost. Tvůj život je ve tvých rukách. Nikdo nezvítězil nad smrtí kromě Božího Syna.
 
My v žádném případě nezemřeme. I když zemřeme, ožijeme, Otec to udělá. Ale je osobní výzva – být jako Ježíš. V tobě je navždy moc vzkříšení, čeká na tvé vědomé jednání. 
 
Andrej Jakovišin