KVANTOVÁ DOKONALOST. METODA TAJEMSTVÍ

06.05.2023 12:17

Ať se díváš na cokoli, můžeš uvidět jen to, co máš ve svém vědomí, ve svém porozumění. Nemůžeš uvidět nic kolem sebe, co je pro tebe užitečné, pokud to nemáš ve svém porozumění. Proto Bůh, abys viděl, do tebe vložil porozumění, na které bychom se měli nejvíce zaměřit, pečovat o ně. Nejvíce je potřeba být nadšený a pečovat o to, co je do tebe vloženo – KRISTOVA MYSL.

Někdy se ti zdá, že je něco nového, něco nového se objevilo, ale to už všechno ve skutečnosti bylo. Objevilo se to ve tvé hlavě a ty sis toho začal všímat. Například dokud se peníze neobjeví ve tvé hlavě, dokud je nebudeš vidět ve své mysli, tak je neuvidíš ani ve svém životě. Když si například koupíš nějaké auto, najednou všude budeš vidět taková auta. To, co chceme mít ve svém životě, zpočátku musíme mít ve své hlavě, ve své mysli. To se nazývá otevření očí.

Eva zpočátku snědla ovoce stromu poznání dobra a zla. Nejdříve se to dostalo do ní dovnitř a ona začala vidět zlo. Dokud ovoce viselo na stromě, neviděla zlo. Když se díváš na nějaké video nebo film, problém není v tom, co tam uvidíš, ale v tom, že jestli to obsahuje něco z toho, co už máš ve své mysli, tak ty uvidíš jenom to. Všechno ostatní dobré může projít mimo tebe nepovšimnuté. Proto není ani tak důležité, na co se díváš, ale v jaké pozici se díváš. Musíš vědět, co je pro tebe užitečné a co ne. Můžeš se dívat, na co chceš, ale měj na mysli, že mnohé věci potom můžeš vidět kolem sebe – dobré i špatné. CO JSI SNĚDL, TO ZAČNEŠ VIDĚT.

Existuje pojem efekt pozorovatele. Veškerá hmota se skládá z částic. Kvanty jsou částice. Je dokázáno, že když se díváš na kvanty, tak se začínají jinak chovat, jakoby ožijí. EFEKT POZOROVATELE – když se na něco díváš, tak se to dává do pohybu.

Kdysi nebyly žádné kvanty a ani vesmír nebyl. V Přísloví je napsáno: Narodila jsem se před tím, než byly hory, když ještě Bůh nestvořil ani hory, ani pole, ani počáteční částečky vesmíru. Tancovala jsem a veselila jsem se před Jeho obličejem. Počáteční částice vesmíru, kvanty, byly také stvořeny. O všem je v Bibli napsáno, i o efektu pozorovatele, ale my jsme četli Bibli jako knihu o morálce, ale nepřijímali jsme ji jako zákony života životodárného Ducha. V Bibli je řečeno jednoduchým jazykem to, co vědci složitě popisují. Ježíš a proroci mluvili o těchto zákonech tak, aby to mohl pochopit obyčejný nevzdělaný člověk.

Vědci říkají, že jsme tvůrci, že můžeme tvořit. Fyzický svět v podstatě vypadá jako stavební materiál, jako nějaká stavebnice. Nástroj pro stavění je pozorování. Moudrost se veselila před Božím obličejem ještě v době, když přemýšlel, co stvoří. V podstatě to byl efekt pozorovatele, který existoval ještě před existencí hmoty. Když se Otec a Syn na sebe dívají, probíhá neustálý stvořitelský proces kvůli tomuto efektu.

Oči Hospodina pozorují celou zem. Na jiném místě je napsáno, že On vystavil a poslal sedm očí na zem, aby pozorovaly věrné. Všechno mluví o tom, že všude, kde jsou Boží oči, se děje něco dobrého. Oči Pána si prohlíží zemi, aby uviděly ty, jejichž srdce jsou Mu vydaná. My to čteme jako: Pán pozoruje zemi a jestli najde vydané, hned si jich všimne. Ve skutečnosti Otec nepozoruje celou zem, aby našel ty, kteří jsou Mu věrní, kteří to zvládli sami. Proč chce Otec uvidět ty, čí srdce je Mu vydané? On své oči směřuje na obyčejnou osobu a v jejím životě se něco začíná dít. Právě díky Jeho pohledu se ti lidé stávají těmi, kvůli komu si prohlíží zem.

Když jsem si připravoval toto téma, uviděl jsem skvělé vidění. Když letíme v noci letadlem nad městem, můžeme vidět spoustu malých světel. Otec mi připomněl tento obraz a řekl mi: Vy jste sůl země, ale nejste obyčejná sůl. Jste světlo světa. Tyto dva obrazy se spojily a uviděl jsem zářící sůl – sůl, která je ještě i světlem. Můžeš vidět zem a na ní množství světel – každý člověk je jedním z těch světel. Každý člověk je zářící zrnko soli a ta zrnka se dávají do pohybu, mění se, když se na ně Otec dívá.

My říkáme: Otče, já Tě vidím. Ale vědomí toho, že se Otec na tě dívá, dává do pohybu tvůj život. Jedno z Božích jmen je PÁN, KTERÝ MĚ VIDÍ. On zjevil toto své jméno Hagaře. Jiná biblická postava říká: tvé oko je nade mnou a proto se nemám čeho bát… Efekt pozorovatele není proto, že se objevily kvanty. Efekt pozorovatele – to je efekt Stvořitele. Je to efekt, který působí Stvořitel svým pohledem. Hospodin svým pohledem rozhání nepřátele a my si myslíme, že máme tak mocného Pána. Ale ve skutečnosti On touto frází zjevuje, že Jeho pohledem se všechno dává do pohybu, věci se dějí. Boží jméno Pán, který mě vidí, zjevuje efekt pozorovatele, že je to Bůh, který se dívá přímo na tebe.

Ježíš řekl: tvůj Otec, který vidí vskrytu, působí něco zjevně. Ve tvém životě se něco bude dít zjevně, když budeš něco dělat skrytě. Tady mluví o tajném pokoji. Ježíš říká: když jsi v tajném pokoji, tak nemluv mnoho, Otec i tak vše ví. Nebudeš uslyšen kvůli mnohým slovům. Všechno, co potřebuješ, je pochopit, že Bůh tě vidí. Tajný pokoj je potřeba kvůli jedné věci – pochopit, že Otec mě vidí. Syn vidí otce a otec vidí syna. Ještě před tím, než se objevily kvanty, působil efekt pozorovatele. Moudrost říká: Veselila jsem se před Jeho obličejem. Tady není napsáno, že On se veselil, protože Otec je dobrý, ale před obličejem Otce. Také je napsáno, že před Jeho obličejem je plnost radosti. Vědomí toho, že On se na tebe dívá, přivádí do pohybu a začíná se dít to, kvůli čemu se na tebe dívá.

Ježíš říká: Odkloň své oči, vzrušují Mé srdce. On se na tebe dívá a začínají se dít věci. Tajný pokoj potřebuješ proto, abys pochopil, že On se na tebe dívá, ne abys něco říkal, vyléval si své srdce, prosil za své potřeby. METODA TAJEMSTVÍ neboli metoda vskrytu je vědět, že Bůh mě právě teď vidí. Je to vědomí jeho přítomnosti.

Když se díváme do zrcadla slávy, tak se proměňujeme v tentýž obraz. V zrcadle slávy vidíme Ježíše a proměňujeme se v Jeho obraz, ve viditelnou Boží slávu. Když se dívám do zrcadla slávy, Otec se dívá na mě a já se proměňuji. Nejen že ty se díváš na slávu, ale sláva se dívá na tebe. Ten kdo se na tebe dívá, se na tebe dívá jako na Boží slávu. A když se ty díváš na Boha, On se proměňuje, dává se do pohybu, dělá nové věci.

Když Otec všechno stvořil, je napsáno, že VEŠEL DO POKOJE, přestal tvořit. Co se týká stvoření, všechno je už stvořeno. Když si Bůh prohlíží zem, nedává ji do pohybu. Ani jedno stvoření nemůže přinutit Boha, aby něco dělal. Stvoření dostává od Boha informaci – POKOJ. Pokud se člověk považuje za stvoření, bude si myslet, že Bůh ho neslyší, že sedí daleko na trůnu. Otec hledá na zemi syna, aby mohl použít efekt pozorovatele.

Když Ježíš řekl: Viděl jsem Otce tvořícího, to pobuřovalo náboženské farizeje a saduceje. Oni říkali: nemohl jsi vidět, že něco dělá, vždyť On vešel do pokoje (Genesis 2:2). Jeho Slovo všechno drží, Jeho zákony fungují, ale On sám už je v pokoji, nic už netvoří. Co se týká stvoření, to je pravda. Možná ale chceš stejně jako Ježíš vidět Otce tvořícího a potom to také dělat. Ale jak Ho vidět tvořícího? Bůh je Duch, který když na Něho upřeš oči, se začne pohybovat, něco dělat. Takovou moc má jenom syn – může se podívat na Otce takovým způsobem, že se všechno dá do pohybu. Otec si neprohlíží zem, aby se dozvěděl, co se tam děje, ale aby uviděl, čí oči se na Něho dívají jako na tvořícího Otce. Otec už všechno stvořil, už nic nedělá, ale ten, kdo vidí Otce tvořícího, dostává moc tvořit za působení efektu pozorovatele. Ryby k tobě poplavou, chléb se bude rozmnožovat, jestli se na něho díváš očima stvořitele. Jestli si myslíš, že jsi Adam, nemůžeš nic takového dělat, protože jestli jsi v pozici stvoření, tak očekáváš odpověď od všeho, na co se díváš. Stvořitel neočekává od stvoření odpověď, očekává změnu toho, na co se dívá.

Ještě před tím, než jsme přišli na tuto zem, jsme znali efekt pozorovatele. Byli jsme před obličejem Otce, On se na nás díval a my jsme se veselili a skákali. Jestli víš, že Otec se na tebe dívá, nemůžeš být pasivní. On svým pohledem přivádí do pohybu tvé srdce, tvé nitro.

Když máš nějaký problém, nějakou potřebu, moc o tom nemluv. Nejdůležitější je pochopit, že OTEC TĚ VIDÍ. Proto kromě toho „Otče, já Tě vidím“, říkej: „a Ty vidíš mě“. Otcovy oči se dívají a vidí, že Boží slávy je plná zem. A On to uvolňuje. On se na tebe dívá ze zrcadla slávy jako na slávu a působí efekt pozorovatele. Takovýto efekt působí také ve vztazích, ve vztahu manžela a manželky. Žena je sláva muže a když se na ni muž tak dívá, proměňuje se on i celá rodina i žena. Když se dívá na svou manželku jako na hlupáka, sám se stane takovým.

Otec už dál netvoří, ustanovil zákony, které fungují. Ale když se objeví syn, i zákony se mění, protože Otec začíná jednat. Ve vztahu mezi Otcem a synem funguje efekt pozorovatele. Je to vztah lásky – já se dívám na Otce a On se dává do pohybu, začne něco dělat. On se na mě dívá a já se dávám do pohybu, začnu něco dělat. Otec vždycky slyší syna a začne dělat něco nového, když se syn na Něho dívá. Syn vidí Otce tvořícího a začne to dělat také.

OTEC SE NA TEBE DÍVÁ JAKO NA SVOU SLÁVU A PROMĚŇUJE TĚ DO SLÁVY. Kdyby se na tebe díval jako na Adama, na stvoření, tak by nic nedělal. On se na tebe dívá jako na toho, čí pohled Ho může přivést do pohybu, aby něco dělal. Otec začíná tvořit, když se na Něho díváš. Ale pro stvoření, pro náboženství je Bůh sedící na trůnu a zabývá se vlastními věcmi. A když už od Něho něco očekávají, tak říkají: Bůh otálí. Ale Otec nic nezdržuje, my to zdržujeme. My si nejsme jistí, nevidíme Otce tvořícího, nevíme, že se na nás dívá.

Když potřebuješ pomoc, máš problém nebo potřebu, běž do tajného pokoje a použij metodu tajemství. Buď vskrytu, ať nikdo neví o tvé potřebě. Boží oči jsou nasměřovány na to, co je vskrytu, aby se to stalo zjevně. Porozumění tomu, že Otec tě vidí – to je tajný pokoj. Když víš, že tě Otec vidíš, začneš to říkat, ucítíš pohyb. Proto neříkej své potřeby veřejně, když víš, že tě Otec vidí, i na poušti se objeví zdroj.

Člověk, který soustřeďuje svou pozornost na svět a očekává odtud odpověď, nechápe, že svět je stvoření, je jako stavebnice. Je to podobné, jako bys chtěl od stavebnice, aby mu něco ukázala, dala odpověď. Musíš být v pozici stvořitele, tvůrce, slovo soustředěného stvořitele tvoří. Proto je potřeba se naučit soustředit se. Průměrný člověk je schopen se soustředit na jednu myšlenku nebo obraz 8 sekund. Toho využívají reklamy a filmy, které vtahují člověka do děje. Stvoření není schopno se soustředit, ale stvořitel, tvůrce je schopen se soustředit, pozorovat, dívat se na něco soustředěně a kvůli tomuto soustředění se vše kolem něho dává do pohybu. Stvořitel nečeká odpověď od světa. Co říká svět není důležité, nečekej odtud odpověď, musíš tvořit. Když člověk pozoruje svět, aby dostal odpověď, to není správné. Musíme soustřeďovat pozornost na svět a očekávat změnu a ne čekat, až se něco změní. Právě kvůli tomu jsou dělány zprávy. Když člověk sleduje zprávy a všechny podobné věci, potom může říkat, že je na trůnu a vládne, ale ve skutečnosti nic nedělá, protože pokud se naplňuje zprávami, tak čeká odpověď od světa. Není v pozici tvoření. Bere od světa a očekává něco pro svou duši. Když se díváš na svůj život, nečekej nic od života, život je takový, jaký jsi ty. Nemůžeme se dívat na svět z pozice odpovědi – tak kdy už budou dobré zprávy? Dívej se na svět z pozice tvůrce a k tomu nepotřebuješ zprávy. Všechno, co tvé oči vidí, na co soustředíš svou pozornost, se dává do pohybu, jestli jsi v pozici stvořitele. Jestli jsi v pozici stvoření, tak se nic nedá do pohybu, dokonce ani Bůh neodpoví. Otec chce velmi jednat, ale potřebuješ se na Něho dívat jako syn.

Do té doby, dokud si budeš myslet, že jsi stvoření, budeš vždy očekávat odpověď zvnějšku. Syn nečeká odpověď od stvoření, On tvoří, vládne. Ve staré smlouvě nemohli nic jiného dělat, jen očekávat vnější zásah. Ale ty jsi syn a díváš se do tváře Otce. Otec – všemohoucí mocný Duch, který vešel do pokoje, když se na Něho dívá syn, začne tvořit. To dává moc synu vědět, že ať přijde kamkoli, také se všechno dává do pohybu.

ANDREJ JAKOVIŠIN