KDYŽ NAPLŇUJEŠ DIMENZE. IMUNITA DUCHA

09.05.2023 00:06

Buď nadšený svým rozumem, máš mysl Kristovu. Každý den prohlašuj světlo v mysli. Vkládej ruce na svou hlavu a přijímej světlo do své mysli. Když jsi ve světle, vidíš. Když máš světlo, jsi připraven prohlašovat dokonalost Otce.
 
Jsi posazen na nebesích. Všechny dimenze – země i nebesa žijí uvnitř nás. Všechny dimenze jsou v nebeském člověku, můžeš tam vcházet i vycházet. Jestli žiješ v nějaké dimenzi, ta dimenze tě bude naplňovat a pokořovat. Přebýváš v oblaku slávy. Nejsi pokřtěn do dimenzí, ale do Ducha Svatého. Máš přístup k přemísťování do různých dimenzí. Země je také v tobě. Země je dimenze. Všechno, co je obsaženo v Duchu, je vloženo v Duchu do tebe.
 
Je napsáno – On vystoupil do výšin, vedl zajaté. Země je v tobě. Z počátku máš vliv na to, co se děje u tebe. Všechno slouží tobě a je stvořeno pro tebe. Tebe nic nenaplňuje, ty naplňuješ všechno. Jediné, co tě může naplňovat, je Duch Svatý. Všechno ostatní můžeš naplňovat ze své plnosti.
 
Efezským 1:23
 
Jenom ty naplňuješ, jsi zdroj. V Duchu máš přístup. Naplňuj z trůnu svou budoucnost. Jestli nejsi na trůnu, budoucnost ti vládne. Budoucnost je dimenze. Když se ráno probudíš, můžeš naplnit svůj den tím, co vidíš.
 
Ježíš řekl: v domě Mého Otce je mnoho obydlí. Ty jsi obydlí Otce. V domě Otce je mnoho obydlí – to jsi ty. Starozákonní koncepce, že se musíš někam dostat, musí zmizet z tvé hlavy. Všechno už je to v tobě. Všechny dekorace, které vidíš kolem sebe, se odsunují tím, co vidíš uvnitř sebe. Naplňuj všechno z trůnu. O církvi je řečeno, že je to Jeho tělo, plnost, naplňující všechno ve všem.
 
Když se ráno vzbudíš, víš, že jsi se celou noc dobíjel, Otec tě učil, nehledě na to, co se ti zdálo. Úplně stejně, když uvolňuješ do svého dne to, co spatřuješ, vidíš svůj den, i když se ti to večer tak nezdá, všechno se tak děje. I když jsou na nebi mraky, slunce svítí a ty se opaluješ.
 
Všechno, co vyžaduje neustálé služby sobě, to je starozákonní myšlení. Jsi zdroj, dáváš ve slávě, vždycky máš. Když dáš a očekáváš, že sklidíš, to je pozemská úroveň. Imunita Ducha – spokojenost, bezstarostnost. SPOKOJENOST je projevení Ducha, které odmítá jakékoli nároky z tvého kruhu života. Není to žádný boj, povstání proti něčemu. Spokojenost je nejmocnější síla v organismu, která od tebe odstraňuje jakoukoli nákazu, otravu duchovně, duševně i fyzicky.
 
Co dělá spokojenost: 1. neurážíš se. Když není hořkost, nároky, není ničení. Jestli nechceš, aby na tvůj organismus působili jedy, potřebuješ být spokojený, dobromyslný. Jestli člověk nemůže zvládnout duševní jed – hořkost, jak jeho tělo zvládne fyzický jed? Spokojenost dělá to, že člověk nepřijímá duchovní jed – urážky, křivdy, hořkost, hněv. Výsledkem je neustále dobrá nálada. Zarmoutit, roztrpčit Ducha není to, že něco zlého uděláš, Duch Svatý je zarmoucen a někam odejde. ZARMOUTIT, ROZTRPČIT DUCHA ZNAMENÁ PUSTIT DOVNITŘ HOŘKOST. Tvé nitro – to je duch. Když pustíš do sebe hořkost, tak jsi zarmoutil, roztrpčil ducha, dovnitř vešla hořkost. To je jed. Necítíš radost, pomazání, i když je. Pokud se naučíš žít ve stavu, že nepouštíš dovnitř sebe hořkost, když sníš jed, nic se ti nestane. Úplně stejně jako tvá spokojenost bude odpuzovat hořkost, tvé tělo nepřijme jed. Jedy jsou všude, ve vzduchu, v potravinách…
 
Spokojenost byla vizitkou apoštola Pavla, Ježíše. Existuje spokojenost duše a spokojenost těla. Pavel byl vězněm za kázání evangelia, Židé ho pronásledovali a požadovali jeho smrt. Dostal se do smrtelného nebezpečí, on o tom věděl dopředu, oni to odmítli. Jejich rozhodnutí mělo vliv na jeho život. Pavel se neurazil, neměl hořkost, nehněval se. Když byla bouřka, dostal na odpovědnost všechny lidi na palubě – neposlušné, chtěli utéct… Nakonec mokří, hladoví se dostali na břeh. I poté, jak je zachránil, šel sbírat dřevo. Když zapaloval oheň, uštkl ho had. Pavel byl stále spokojený, on hodil hada do ohně. Měl stále dobrou náladu. Když lidé vidí, že nereaguješ, když jsou nepříjemnosti, zpočátku říkají, že jsi zlý, přišlo potrestání. Na Pavla jed nepůsobil ne kvůli jeho víře, ale kvůli spokojenosti, dobré náladě. Když uviděli, že se Pavlovi nic nestalo, začali říkat, že je Bůh.
 
Bůh je ten, kdo je spokojený. Bůh není smutný, unylý, plný hořkosti, naštvaný, rozhněvaný. První sláva, kterou můžeš ukázat je, že jed, který byl do tebe střelen, nefunguje. Lidem se to zdá být slabostí, oni říkají: být spokojený je souhlasit se všemi nepříjemnostmi. Ne. Pavel setřásl hada do ohně. Když lidé vidí, že nehledě na útoky a všechny problémy ve tvém životě, to nemá na tebe vliv, lidé budou říkat – to je bůh.
 
Největší sláva není v tom, že nemáš problémy, ale ve spokojenosti, v pokoji, v dobré imunitě. Je to jako že všichni mohou onemocnět, ale uzdraví se, protože je imunita. Všichni mohou zemřít, ale budou vzkříšeni. Imunita není v tom, že se ti nic nestane, ale že za tři dny jsi obnoven. Nepřijímáš křivdy, nehledě na situaci odpouštíš. Celý duchovní svět tě přijímá vážně, když odhodíš hada a dál jsi spokojený, v pokoji. Protože Pavel byl neustále v pokoji, spokojený, jed nemohl působit na jeho tělo, protože měl duchovní imunitu.
 
Pavel řekl: když jsem slabý, tehdy jsem silný. Jsem spokojený, v pokoji ve slabosti, v křivdách, v potřebách v pronásledováních.
 
[CSP] 2 Korintským 12:10 Proto mám zálibu v slabostech, v zlém zacházení, v tísních, v pronásledováních a úzkostech pro Krista. Neboť když jsem slabý, tehdy jsem mocný.
 
[Bible21] 2.Korintským 12:10 S radostí snáším slabosti, příkoří, strádání, pronásledování a úzkosti pro Krista - vždyť má síla je v mé slabosti!
 
 
 
Moc není v slabosti, v nemoci, ale v radosti, ve spokojenosti, v pokoji. Pokud onemocníš a budeš sklíčený sedět, žádná moc se neprojeví. Slabost, ve které se projevuje moc, to je spokojenost, pokoj, radost. Když už nemáš žádnou naději, jenom tuto imunitu Ducha, to je jediné, co můžeš udělat, se projevuje moc. Pavel nazývá spokojenost, pokoj slabostí, protože tělesnost obyčejně vidí sílu v hněvu, zlosti, když začne problém, oni reagují zlostně a myslí si, že uvolňují sílu. Pozice Pavla v problémech se zdá být bláznovstvím, slabostí, ale to je podmínka, při které se projeví moc životodárného Ducha. Imunita bude fungovat, to je jediné, co překoná všechny dekorace. Zlost, hněv – to je slabost. Spokojenost, pokoj, radost ukazuje dokonce i nevěřícím, že jsi bůh.
 
Jak přijít do stavu spokojenosti? Jsi plnost naplňující všechno ve všem. Žiješ v Duchu. Zdrojem všech tvých emocí je Duch Svatý, to je to jediné, co tě může naplňovat. Spokojenost, pokoj, radost, dobrá nálada není problém, když jsi duch. Dávej si pozor na to, jakou máš náladu. I hada musíš setřást s dobrou náladou, jinak tě kousne.
 
ANDREJ JAKOVIŠIN