HRANIČNÍ STAVY. OTEVŘENÝ PORTÁL

17.01.2024 22:14
HRANIČNÍ STAVY. OTEVŘENÝ PORTÁL
 
Jsou znalosti, které nás vedou do určitého stavu. Když už jsi v tom stavu, pak si to potřebuješ jen uvědomovat.
 
Hraniční stav = stav východu a západu slunce – to jsou hraniční stavy.
 
Lucifer byl synem svítání, červánků. Ježíš mluvil o synech svatební hostiny – to jsou synové, kteří byli pozváni a jsou na svatbě, na hostině. Lucifer byl nazván synem svítání, protože on byl neustále ve stavu projevení tohoto svítání, v červáncích. Popis tohoto stavu je, když je o něm řečeno, že byl dokonalý ve všech svých cestách. On byl ztělesněním moudrosti. Když Lucifer přebýval v tom stavu svítání, on přebýval ve stavu dokonalosti a moudrosti, dokonalého způsobu, cesty. Způsob, jednání vytéká z dokonalého myšlení. Nejdřív je MYŠLENÍ, POTOM SKUTKY.
 
O Ježíši je napsáno: Vzejde Slunce spravedlnosti – tady se mluví o tomto stavu. Boží moudrost je Kristus.
 
Z hraničního stavu vycházejí vnější cesty.
 
JobovI přátelé nebyli hloupí, ale lehko se jim mluvilo, když oni byli v pohodě. Jobův přítel nikdy nečetl Bibli, ještě nebyla. Kniha Joba byla první knihou Bible.
 
[CSP] Jób 33:14 Vždyť Bůh promluví jednou i podruhé, ale člověk to nezpozoruje. 15 Ve snu, v nočním vidění, když hluboký spánek padne na lidi, v dřímotách na posteli. 16 Tehdy to lidem dá na vědomí a zapečetí je v (tom, o čem byli poučeni,) 17 aby odvrátila člověka od jeho špatného díla a vzdálil pýchu od muže. 18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. 19 Bolestí je kárán na své posteli, (třesení jeho kostí)a je stálé. 20 Jeho život mu znechutil chléb, jeho duše lákavou potravu. 21 Jeho tělo ztrácí na vzhledu, obnaženy jsou jeho kosti, které nebylo vidět. 22 K jámě přistoupila jeho duše, jeho život k poslům smrti. 23 Kdyby s ním byl posel, prostředník, jeden z tisíce,a aby člověku oznámil, v čem spočívá jeho přímost, 24 (a Bůh by se nad ním smiloval a řekl by: Vykup jej, aby nesestoupil do jámy; našel jsem za něho výkupné. 25 Jeho tělo bude svěžejší než v mládí, vrátí se tak do dnů své svěžesti.
 
 
 
14 Bůh mluví tak a pak zase jinak, a člověk na to nedává pozor.
 
14 Vždyť Bůh promluví jednou i podruhé, ale člověk to nezpozoruje. 15 Ve snu, v nočním vidění, když hluboký spánek padne na lidi, v dřímotách na posteli.
 
Bůh mluví a když ho neslyší, dává sen. V době Joba Bůh byl někde tam daleko, dnes žije v tobě. Dnes Bůh žije uvnitř tebe, Jeho osobnost je sjednocená s tvou osobností. Je potřeba vědět, jak funguje tvé nitro. Dnes křesťané berou Bibli, a odsunou všechno, co se týká nitra a Biblí kontrolují nitro. To znamená, že prověřují Ducha literou.
 
15 Ve snu, v nočním vidění, když hluboký spánek padne na lidi, v dřímotách na posteli. - sen a noční vidění není to stejné. V dřímotách, když spánek teprve přichází – to je hraniční stav.
 
16 Tehdy to lidem dá na vědomí a zapečetí je v (tom, o čem byli poučeni,) 17 aby odvrátil člověka od jeho špatného díla a vzdálil pýchu od muže. 18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. (aby nepadl ve válce) Tady je psáno o dřímotě jako o něčem, co zachraňuje člověka. Ve snu může být také užitek, ale tady se podrobně mluví o tom, co se děje při dřímání. Bůh používá tento hraniční stav pro velmi důležité věci. V tomto hraničním stavu dřímání si to můžeš zapamatovat. Sny, které si zapamatuješ, byli právě v tomto hraničním stavu. Právě proto všechny důležité informace jsou z tohoto stavu. Všechno se uvolňuje právě v tomto stavu. Tento hraniční stav nemusí být jenom ve spánku.
 
16 tehdy jim mluví do uší, děsí je zjeveními, - ruský překlad – otevírá ucho, mysl člověka v obrazech. Zapečeťuje své poučení. Nejjasnější obrazy jsou právě v tomto stavu. Otevírá mysl a zapečeťuje obrazy. Je to pro konkrétní vedení k jednání. Hraniční stav je stav, kde získáváš VEDENÍ K JEDNÁNÍ.
 
17 aby odvrátila člověka od jeho špatného díla a vzdálil pýchu od muže. - Otec přináší lásku, péči, je to záblesk nitra Otce.
 
18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. (aby nepadl ve válce)
 
otevírá se mysl – tehdy se nejvíce projevuje mysl Kristova. Říkáme: mám mysl Kristovu. Ale když se rozhoduješ, tak to někdy není mysl Kristova. Hraniční stav je jako otevřený portál.
 
Východ slunce i západ trvá krátkou dobu. Člověk se chce zastavit a užívat si toho.
 
Hraniční stav je, když tvé vnější vědomí si může ještě pamatovat a vnitřní je už otevřené. Není to ještě hluboký spánek – když zaspáváš nebo se probouzíš. V tu chvíli Božské vnitřní vědomí aktivně spolupracuje s vnějším vědomím. Vnitřní člověk spolupracuje s vnějším (jsou to dvě různé stránky jednoho člověka).
 
Hluboký spánek není určen pro sny. V hlubokém spánku mozek očišťuje tělo od bloků, dělá restart organizmu, obnovuje ho, očisťuje se od nepotřebných věcí. Když je člověk v hlubokém spánku, jeho mozek intenzivně pracuje, neodpočívá. On odpočívá jenom v hraničním stavu. Probíhá proces odpojení se. Vzniká stav padání – jako padají děti, které usínají. Tento stav je určen pro naučení, budování. Obrazy jsou jazyk Ducha svatého. V tu chvíli je mysl nejlépe připravena přijímat obrazy.
 
Jeden vědec se záměrně trénoval v tomto stavu. Vzal si do ruky lžíci a pod ni dal skleněnou misku a dřímal. Když se dostal do hlubokého spánku, lžíce mu vypadla z ruky a to ho vzbudilo. Dělal to stále dokola. On se takto trénoval v tomto hraničním stavu a v té době dostal spoustu informací, různé vynálezy. Lidé to znali už v době Joba.
 
Otevření mysli – to je schopnost mysli přijímat obrazy. Portál – božské vědomí. Mysl je otevřena a vše se začíná pohybovat.
 
18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. V ruštině: aby odvrátil od nepravdy a jeho tělo od pádu. Pád těla – úpadek těla, stárnutí, rozpadu... Tyto hraniční stavy mají velký VLIV NA TĚLO. Proto lidé říkají, že ve spánku se mládne. V hraničním stavu a hlubokém spánku jsi otevřený, že aspoň kapka může v tobě téct, i když o tom nic nevíš. Takže duch života se mohl pohybovat v těle, že to je i vidět.
 
Tento stav pomáhá tělu, ale také s okolnostmi.
 
Pokud si ale toho nevšímáš, vzniká nemoc. Náboženství říká, že Bůh 19 Bolestí je kárán na své posteli, nebo 19 Trestá ho také utrpením, když leží na bídném loži, - ruský překlad říká: dává mu porozumění skrze nemoc.
 
19 Bolestí je kárán na své posteli, (třesení jeho kostí)a je stálé. 20 Jeho život mu znechutil chléb, jeho duše lákavou potravu. 21 Jeho tělo ztrácí na vzhledu, obnaženy jsou jeho kosti, které nebylo vidět. 22 K jámě přistoupila jeho duše, jeho život k poslům smrti. - je to jako popis onkologie. Bůh z nebe netrápí tvé tělo, abys ho uslyšel, věnoval Mu pozornost. Teď, když je Božství uvnitř tebe, musíš vědět, že NEMOC NENÍ ŽÁDNÝ TREST. Ale pokud máš uvnitř tvé Božství uzavřeno – když ty zavřeš, nikdo neotevře. Ježíš řekl: kdo má uši, ať slyší – mít otevřené uši je naše zodpovědnost. My otevíráme a uzavíráme svou mysl. Pokud necháš své Božství uzavřené v sobě, ono nemůže zaopatřit tvé tělo životem, tělo začne vyžadovat život - začne být nemocné. Člověk leží v posteli ve stavu, který je blízký hraničnímu. V tu chvíli už člověk nepřemýšlí o starostech, nachází se ve stavu podobném usínání, spánek a smrt jsou podobné stavy. Proto je napsáno: vstaň spící, povstaň z mrtvých. Když tělo nedostává život skrze hraniční stav, ono chce vejít do hraničního stavu prostřednictvím nemoci. Tělo vyžaduje život, portál je uzavřený, mysl je uzavřená díky marnosti – něco tě ovlivnilo a ty jsi přestal žít v hraničním stavu, přestal ses dívat na východ a západ, přišla tma. Tělo chce být v hraničním stavu a tak to začne vyžadovat, ono chce dostávat život. Když to nedostává, slábne. I když má člověk mysl Kristovu, neponořuje se do stavu, proto se tělo začne rozpadat. Mezi člověkem a Kristovou myslí je vzdálenost. Když je tělo nemocné, vyžaduje hraniční stav, kdy je portál otevřený.
 
„Nemoc není“ je možné říct jenom Duchem svatým, jinak jsou to jenom prázdná slova, můžeš to neustále říkat svému tělu, ale nic se nestane.
 
I okolnosti vyžadují tento hraniční stav otevřeného portálu. „Vše je v pohodě“ můžeš říct jen Duchem svatým v tomto hraničním stavu – musíš to mít uvnitř.
 
Nemoc je, když je tělo odřezané od spatřování, nevidí úsvit a je v panice, ve tmě. Tělo musí uvěřit, že nemoc není a ono uvěří jenom hlasu vycházejícího slunce. Nemoc – to je pokus těla dosáhnout hraničního stavu.
 
Pro psychiku člověka je užitečné jednou za 10 dnů se dívat na východ slunce. Tělo dostává skrze hraniční stav svou obnovu. Ale člověk, když tělo začne být nemocné, ho začne léčit, snaží se tím tělo umlčet. Stejné je to s okolnostmi. Okolnosti jsou tvým stínem, místo toho, abys tam dal světlo, aby stín zmizel, začneš se stínem bojovat. Popírat okolnosti je hloupost. Aby se to dalo do pořádku, nech to na pokoji, jen tam dej světlo.
 
23 Najde-li se tehdy vedle něho Anděl, Prostředník, jeden z tisíce, jenž tomu člověku připomíná, co má dělat, 24 slitovává se nad ním a prohlašuje: „Ušetři ho před sestupem do jámy: nalezl jsem výkupné za jeho život 25 pak jeho tělo nabude zase mladistvou svěžest, on se vrátí do dnů svého jinošství.
 
Anděl učitel učí tak, že uvádí lidi do hraničního stavu. Na to nestačí pastor, musí to být anděl – duchovní bytost, která je otevřeným portálem. Musí mít soucit. Moc takového otevřeného portálu je taková, že vrací mládí a dá mu nepomíjivost a dojde mu spravedlivost – kdo je v Kristu.
 
Jakub – jestli je někdo nemocný, ať pozve pastora a odpustí se mu hříchy.
 
Anděl učitel přichází v roli Krista, je pro něho dveřmi.
 
Člověk je předurčen žít v hraničním stavu. Je to dřímota, ale také předsmrtný stav – jsou svědectví, že v tomto stavu do sebe pustili Boží světlo a tělo se obnovilo. Anděl to dělá z vnějšku. Bůh používá hraniční stav dřímoty, předsmrtný stav a anděla učitele. Toto je až poté, co je řečeno: Bůh mluví jednou a to všechno je doplňující.
 
V tomto stavu je potřeba být i mimo spánek. Mysl je místem výměny proudů – sestupují a vystupují.
 
Formuluj otázku, požadavek před spánkem, k tomu potřebuješ modlitbu – abys zformoval požadavek, otázku. Vidíš obraz, se kterým usínáš. Když se tvé Božské vědomí bude otevírat v hraničním stavu, vejde tam požadavek a vyjde odpověď. Probudíš se se zjevením.
 
Mendělejev podobným způsobem získal periodickou tabulku prvků…
 
Nechoď spát s prázdnou hlavou a plným žaludkem.
 
Zformovaný požadavek nebo otázka – ty máš vizi, ale ne úplnou, něco chybí. Nejdřív se modlíš, spatřuješ, jsi soustředěný, vidíš obraz a pak s tím jdeš spát nebo od hraničního stavu a mysl Kristova zaplní všechno, co je potřeba, doplní ten obraz. Jestli se jenom zeptáš bez předchozího spatřování, asi nic nedostaneš, protože není zformovaný požadavek. Posíláš do svého nitra obraz, jak to vidíš – je potřeba se modlit, rozjímat nad tím. PŘI INTENZIVNÍ MODLITBĚ NIC NESLYŠÍŠ, PROTOŽE KDYŽ MLUVÍŠ, NEPOSLOUCHÁŠ.
 
Smyslem hraničního stavu je komunikace vnějšího a vnitřního člověka, přetékání. Když si hodně představuješ a nic se neprojevuje, je porušení tohoto protokolu – není zformulován požadavek.
 
Hraniční stav přenáší nepomíjivost.
 
Jak vytvořit hraniční stav – vzniká tehdy, když už víc nepřemýšlíš o tom, pustíš to. Pustit to neznamená zapomenout. Zapomenout – to je hluboký spánek. Pustit to je synonymum DŮVĚRY. Pamatuji si to, ale jsem uvolněn. Můžeš dělat mechanickou fyzickou práci, ruční práce, procházet se, rychle chodit, díváš ses na proud, oheň, dělat jakoukoli mechanickou práci. Můžeš i s někým mluvit. Nebuď soustředěn na ten problém- modlitbu v jazycích je možné použít při formulaci požadavku nebo uvádí do hraničního stavu.
 
 
 
HRANIČNÍ STAVY. OTEVŘENÝ PORTÁL
 
Jsou znalosti, které nás vedou do určitého stavu. Když už jsi v tom stavu, pak si to potřebuješ jen uvědomovat.
 
Hraniční stav = stav východu a západu slunce – to jsou hraniční stavy.
 
Lucifer byl synem svítání, červánků. Ježíš mluvil o synech svatební hostiny – to jsou synové, kteří byli pozváni a jsou na svatbě, na hostině. Lucifer byl nazván synem svítání, protože on byl neustále ve stavu projevení tohoto svítání, v červáncích. Popis tohoto stavu je, když je o něm řečeno, že byl dokonalý ve všech svých cestách. On byl ztělesněním moudrosti. Když Lucifer přebýval v tom stavu svítání, on přebýval ve stavu dokonalosti a moudrosti, dokonalého způsobu, cesty. Způsob, jednání vytéká z dokonalého myšlení. Nejdřív je MYŠLENÍ, POTOM SKUTKY.
 
O Ježíši je napsáno: Vzejde Slunce spravedlnosti – tady se mluví o tomto stavu. Boží moudrost je Kristus.
 
Z hraničního stavu vycházejí vnější cesty.
 
JobovI přátelé nebyli hloupí, ale lehko se jim mluvilo, když oni byli v pohodě. Jobův přítel nikdy nečetl Bibli, ještě nebyla. Kniha Joba byla první knihou Bible.
 
[CSP] Jób 33:14 Vždyť Bůh promluví jednou i podruhé, ale člověk to nezpozoruje. 15 Ve snu, v nočním vidění, když hluboký spánek padne na lidi, v dřímotách na posteli. 16 Tehdy to lidem dá na vědomí a zapečetí je v (tom, o čem byli poučeni,) 17 aby odvrátila člověka od jeho špatného díla a vzdálil pýchu od muže. 18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. 19 Bolestí je kárán na své posteli, (třesení jeho kostí)a je stálé. 20 Jeho život mu znechutil chléb, jeho duše lákavou potravu. 21 Jeho tělo ztrácí na vzhledu, obnaženy jsou jeho kosti, které nebylo vidět. 22 K jámě přistoupila jeho duše, jeho život k poslům smrti. 23 Kdyby s ním byl posel, prostředník, jeden z tisíce,a aby člověku oznámil, v čem spočívá jeho přímost, 24 (a Bůh by se nad ním smiloval a řekl by: Vykup jej, aby nesestoupil do jámy; našel jsem za něho výkupné. 25 Jeho tělo bude svěžejší než v mládí, vrátí se tak do dnů své svěžesti.
 
 
 
14 Bůh mluví tak a pak zase jinak, a člověk na to nedává pozor.
 
14 Vždyť Bůh promluví jednou i podruhé, ale člověk to nezpozoruje. 15 Ve snu, v nočním vidění, když hluboký spánek padne na lidi, v dřímotách na posteli.
 
Bůh mluví a když ho neslyší, dává sen. V době Joba Bůh byl někde tam daleko, dnes žije v tobě. Dnes Bůh žije uvnitř tebe, Jeho osobnost je sjednocená s tvou osobností. Je potřeba vědět, jak funguje tvé nitro. Dnes křesťané berou Bibli, a odsunou všechno, co se týká nitra a Biblí kontrolují nitro. To znamená, že prověřují Ducha literou.
 
15 Ve snu, v nočním vidění, když hluboký spánek padne na lidi, v dřímotách na posteli. - sen a noční vidění není to stejné. V dřímotách, když spánek teprve přichází – to je hraniční stav.
 
16 Tehdy to lidem dá na vědomí a zapečetí je v (tom, o čem byli poučeni,) 17 aby odvrátil člověka od jeho špatného díla a vzdálil pýchu od muže. 18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. (aby nepadl ve válce) Tady je psáno o dřímotě jako o něčem, co zachraňuje člověka. Ve snu může být také užitek, ale tady se podrobně mluví o tom, co se děje při dřímání. Bůh používá tento hraniční stav pro velmi důležité věci. V tomto hraničním stavu dřímání si to můžeš zapamatovat. Sny, které si zapamatuješ, byli právě v tomto hraničním stavu. Právě proto všechny důležité informace jsou z tohoto stavu. Všechno se uvolňuje právě v tomto stavu. Tento hraniční stav nemusí být jenom ve spánku.
 
16 tehdy jim mluví do uší, děsí je zjeveními, - ruský překlad – otevírá ucho, mysl člověka v obrazech. Zapečeťuje své poučení. Nejjasnější obrazy jsou právě v tomto stavu. Otevírá mysl a zapečeťuje obrazy. Je to pro konkrétní vedení k jednání. Hraniční stav je stav, kde získáváš VEDENÍ K JEDNÁNÍ.
 
17 aby odvrátila člověka od jeho špatného díla a vzdálil pýchu od muže. - Otec přináší lásku, péči, je to záblesk nitra Otce.
 
18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. (aby nepadl ve válce)
 
otevírá se mysl – tehdy se nejvíce projevuje mysl Kristova. Říkáme: mám mysl Kristovu. Ale když se rozhoduješ, tak to někdy není mysl Kristova. Hraniční stav je jako otevřený portál.
 
Východ slunce i západ trvá krátkou dobu. Člověk se chce zastavit a užívat si toho.
 
Hraniční stav je, když tvé vnější vědomí si může ještě pamatovat a vnitřní je už otevřené. Není to ještě hluboký spánek – když zaspáváš nebo se probouzíš. V tu chvíli Božské vnitřní vědomí aktivně spolupracuje s vnějším vědomím. Vnitřní člověk spolupracuje s vnějším (jsou to dvě různé stránky jednoho člověka).
 
Hluboký spánek není určen pro sny. V hlubokém spánku mozek očišťuje tělo od bloků, dělá restart organizmu, obnovuje ho, očisťuje se od nepotřebných věcí. Když je člověk v hlubokém spánku, jeho mozek intenzivně pracuje, neodpočívá. On odpočívá jenom v hraničním stavu. Probíhá proces odpojení se. Vzniká stav padání – jako padají děti, které usínají. Tento stav je určen pro naučení, budování. Obrazy jsou jazyk Ducha svatého. V tu chvíli je mysl nejlépe připravena přijímat obrazy.
 
Jeden vědec se záměrně trénoval v tomto stavu. Vzal si do ruky lžíci a pod ni dal skleněnou misku a dřímal. Když se dostal do hlubokého spánku, lžíce mu vypadla z ruky a to ho vzbudilo. Dělal to stále dokola. On se takto trénoval v tomto hraničním stavu a v té době dostal spoustu informací, různé vynálezy. Lidé to znali už v době Joba.
 
Otevření mysli – to je schopnost mysli přijímat obrazy. Portál – božské vědomí. Mysl je otevřena a vše se začíná pohybovat.
 
18 Chrání jeho duši před jámou, před tím, aby jeho život zašel oštěpem. V ruštině: aby odvrátil od nepravdy a jeho tělo od pádu. Pád těla – úpadek těla, stárnutí, rozpadu... Tyto hraniční stavy mají velký VLIV NA TĚLO. Proto lidé říkají, že ve spánku se mládne. V hraničním stavu a hlubokém spánku jsi otevřený, že aspoň kapka může v tobě téct, i když o tom nic nevíš. Takže duch života se mohl pohybovat v těle, že to je i vidět.
 
Tento stav pomáhá tělu, ale také s okolnostmi.
 
Pokud si ale toho nevšímáš, vzniká nemoc. Náboženství říká, že Bůh 19 Bolestí je kárán na své posteli, nebo 19 Trestá ho také utrpením, když leží na bídném loži, - ruský překlad říká: dává mu porozumění skrze nemoc.
 
19 Bolestí je kárán na své posteli, (třesení jeho kostí)a je stálé. 20 Jeho život mu znechutil chléb, jeho duše lákavou potravu. 21 Jeho tělo ztrácí na vzhledu, obnaženy jsou jeho kosti, které nebylo vidět. 22 K jámě přistoupila jeho duše, jeho život k poslům smrti. - je to jako popis onkologie. Bůh z nebe netrápí tvé tělo, abys ho uslyšel, věnoval Mu pozornost. Teď, když je Božství uvnitř tebe, musíš vědět, že NEMOC NENÍ ŽÁDNÝ TREST. Ale pokud máš uvnitř tvé Božství uzavřeno – když ty zavřeš, nikdo neotevře. Ježíš řekl: kdo má uši, ať slyší – mít otevřené uši je naše zodpovědnost. My otevíráme a uzavíráme svou mysl. Pokud necháš své Božství uzavřené v sobě, ono nemůže zaopatřit tvé tělo životem, tělo začne vyžadovat život - začne být nemocné. Člověk leží v posteli ve stavu, který je blízký hraničnímu. V tu chvíli už člověk nepřemýšlí o starostech, nachází se ve stavu podobném usínání, spánek a smrt jsou podobné stavy. Proto je napsáno: vstaň spící, povstaň z mrtvých. Když tělo nedostává život skrze hraniční stav, ono chce vejít do hraničního stavu prostřednictvím nemoci. Tělo vyžaduje život, portál je uzavřený, mysl je uzavřená díky marnosti – něco tě ovlivnilo a ty jsi přestal žít v hraničním stavu, přestal ses dívat na východ a západ, přišla tma. Tělo chce být v hraničním stavu a tak to začne vyžadovat, ono chce dostávat život. Když to nedostává, slábne. I když má člověk mysl Kristovu, neponořuje se do stavu, proto se tělo začne rozpadat. Mezi člověkem a Kristovou myslí je vzdálenost. Když je tělo nemocné, vyžaduje hraniční stav, kdy je portál otevřený.
 
„Nemoc není“ je možné říct jenom Duchem svatým, jinak jsou to jenom prázdná slova, můžeš to neustále říkat svému tělu, ale nic se nestane.
 
I okolnosti vyžadují tento hraniční stav otevřeného portálu. „Vše je v pohodě“ můžeš říct jen Duchem svatým v tomto hraničním stavu – musíš to mít uvnitř.
 
Nemoc je, když je tělo odřezané od spatřování, nevidí úsvit a je v panice, ve tmě. Tělo musí uvěřit, že nemoc není a ono uvěří jenom hlasu vycházejícího slunce. Nemoc – to je pokus těla dosáhnout hraničního stavu.
 
Pro psychiku člověka je užitečné jednou za 10 dnů se dívat na východ slunce. Tělo dostává skrze hraniční stav svou obnovu. Ale člověk, když tělo začne být nemocné, ho začne léčit, snaží se tím tělo umlčet. Stejné je to s okolnostmi. Okolnosti jsou tvým stínem, místo toho, abys tam dal světlo, aby stín zmizel, začneš se stínem bojovat. Popírat okolnosti je hloupost. Aby se to dalo do pořádku, nech to na pokoji, jen tam dej světlo.
 
23 Najde-li se tehdy vedle něho Anděl, Prostředník, jeden z tisíce, jenž tomu člověku připomíná, co má dělat, 24 slitovává se nad ním a prohlašuje: „Ušetři ho před sestupem do jámy: nalezl jsem výkupné za jeho život 25 pak jeho tělo nabude zase mladistvou svěžest, on se vrátí do dnů svého jinošství.
 
Anděl učitel učí tak, že uvádí lidi do hraničního stavu. Na to nestačí pastor, musí to být anděl – duchovní bytost, která je otevřeným portálem. Musí mít soucit. Moc takového otevřeného portálu je taková, že vrací mládí a dá mu nepomíjivost a dojde mu spravedlivost – kdo je v Kristu.
 
Jakub – jestli je někdo nemocný, ať pozve pastora a odpustí se mu hříchy.
 
Anděl učitel přichází v roli Krista, je pro něho dveřmi.
 
Člověk je předurčen žít v hraničním stavu. Je to dřímota, ale také předsmrtný stav – jsou svědectví, že v tomto stavu do sebe pustili Boží světlo a tělo se obnovilo. Anděl to dělá z vnějšku. Bůh používá hraniční stav dřímoty, předsmrtný stav a anděla učitele. Toto je až poté, co je řečeno: Bůh mluví jednou a to všechno je doplňující.
 
V tomto stavu je potřeba být i mimo spánek. Mysl je místem výměny proudů – sestupují a vystupují.
 
Formuluj otázku, požadavek před spánkem, k tomu potřebuješ modlitbu – abys zformoval požadavek, otázku. Vidíš obraz, se kterým usínáš. Když se tvé Božské vědomí bude otevírat v hraničním stavu, vejde tam požadavek a vyjde odpověď. Probudíš se se zjevením.
 
Mendělejev podobným způsobem získal periodickou tabulku prvků…
 
Nechoď spát s prázdnou hlavou a plným žaludkem.
 
Zformovaný požadavek nebo otázka – ty máš vizi, ale ne úplnou, něco chybí. Nejdřív se modlíš, spatřuješ, jsi soustředěný, vidíš obraz a pak s tím jdeš spát nebo od hraničního stavu a mysl Kristova zaplní všechno, co je potřeba, doplní ten obraz. Jestli se jenom zeptáš bez předchozího spatřování, asi nic nedostaneš, protože není zformovaný požadavek. Posíláš do svého nitra obraz, jak to vidíš – je potřeba se modlit, rozjímat nad tím. PŘI INTENZIVNÍ MODLITBĚ NIC NESLYŠÍŠ, PROTOŽE KDYŽ MLUVÍŠ, NEPOSLOUCHÁŠ.
 
Smyslem hraničního stavu je komunikace vnějšího a vnitřního člověka, přetékání. Když si hodně představuješ a nic se neprojevuje, je porušení tohoto protokolu – není zformulován požadavek.
 
Hraniční stav přenáší nepomíjivost.
 
Jak vytvořit hraniční stav – vzniká tehdy, když už víc nepřemýšlíš o tom, pustíš to. Pustit to neznamená zapomenout. Zapomenout – to je hluboký spánek. Pustit to je synonymum DŮVĚRY. Pamatuji si to, ale jsem uvolněn. Můžeš dělat mechanickou fyzickou práci, ruční práce, procházet se, rychle chodit, díváš ses na proud, oheň, dělat jakoukoli mechanickou práci. Můžeš i s někým mluvit. Nebuď soustředěn na ten problém- modlitbu v jazycích je možné použít při formulaci požadavku nebo uvádí do hraničního stavu.