DÝCHÁNÍ SLÁVOU

09.03.2023 22:47

  Boží Syn nebyl poslán proto, aby tě vyslechl, ale abys ty ho poslouchal. Otec mluví skrze vše přímo s tebou. Všechno svědčí o Otci, i slunce, příroda… Otec mluví v kázáních přímo k tobě. Všechno je to mezi tebou a Ním. Rozeznej Jeho hlas všude.
 
Je napsáno: jím se pohybujeme, žijeme, existujeme – životodárným Duchem. ŽIVOTODÁRNÝ DUCH – to je jméno Ježíše. Je napsáno – poslední Adam je životodárný Duch. Miluj své tělo, nepohrdej jím. Všechno na této zemi je o těle, tělo je důležité. Náboženství se snaží oddělit člověka od těla, říká: tělo není důležité, je hříšné… Pavel říká: pohrdání tělem – to není služba životodárného Ducha.
 
Aby byl svět zachráněn, Ježíš musel dát své tělo. Ježíš obětoval své tělo, a ne ducha.
 
Tělo bez ducha je mrtvé. Tělo není mrtvé bez vody, ani bez jídla, ani bez vzduchu… Když v těle není duch, je mrtvé. Když v těle není jídlo, tak to nic neznamená. Když v těle není voda, tak to také ještě nic neznamená. Byly případy, kdy člověk už nějakou dobu nedýchal, nepomáhalo ani jídlo, ani voda, ani vzduch, ale když do těla vešel duch, ožilo.
 
Existuje výraz POHRDÁNÍ DUCHEM. Nepohrdat Duchem neznamená říkat Mu dobré ráno nebo dobrou noc. Pozornost k Duchu Svatému nespočívá ve tvém rozhovoru s Ním. Pohrdání Duchem je, když vezmeš Duchu všechny funkce a dáš je tělu.
 
Pokud se staráš o to, co budeš jíst, kladeš důraz na tělo. Když člověk dělá tělo svou oporou, jeho tělo se začne ničit. Chceš posílit tělo jídlem, vodou, správnou výživou – to není špatné, ale ve skutečnosti tělo posiluje Duch. Pohrdání Duchem přináší strašné výsledky. Dokonce i ve Staré smlouvě můžeme číst o pohrdání Duchem, kdy Bůh řekl: Můj Duch nebude věčně v pohrdání. Jejich myšlenky jsou stále zlé. A jejich těla začala rychle umírat. DUCH ŽIVOTA PLNÍ VÝŽIVOVOU, ENERGETICKOU A VŠECHNY FUNKCE, KTERÉ JSOU SPOJENY S TÍM, ABY TĚLO ŽILO. Právě proto je tělo nazváno jeho chrámem. Tělo není chrámem jídla. Tělo není chrámem vody ani vzduchu. TĚLO JE CHRÁMEM DUCHA.
 
Jídlo je pro potěšení. JÍDLO JE DEZERT PRO TĚLO. Když je tělo nasyceno životodárným Duchem, pomazáním, tak nechce jíst. O tom mluvil Ježíš, když řekl: musím se stát tvým pokrmem. To řekl životodárný Duch. Není to nějaké učení, které vyzývá, abys nejedl. Pohrdání faktem, že Duch vyživuje tělo, tělo ničí a začínají mnohé nemoci. Můžeš si říkat: mám dostatek spánku, jídla, vody, vzduchu, tak proč jsem nemocný? Často jsem slyšel takové otázky. Lidé říkají, že je to stres. Stres – to je nepřítomnost výživy Ducha. Když už ses najedl Duchem, jsi nasycen Duchem, tak ještě pro potěšení je dezert – nějaké jídlo. Tehdy se nebudeš přejídat.
 
Můžeme jíst i maso, protože životodárný Duch zlikviduje i jedy. Všechno může jíst ten, kdo žije v Duchu. Když žiješ v Duchu, jez co chceš a nic se ti nestane, ani postava se nepokazí, protože nebudeš jíst nic navíc. Všechny problémy s přejídáním jsou proto, že jsi propustil výživu životodárným Duchem.
 
Pavel říká, že naše tělo je ponížené. Nebe říká, že naše tělo je součástí Krista. Bůh tělo vyvyšuje, říká, že je to Boží chrám. Duševní myšlení o těle ho ponižuje. Myšlenky o tom, že tělo je smrtelné mu doslova berou jeho schopnost nerozkládat se, nebýt nemocné, nepotit se, dobře vonět, neničit se. Je napsáno, že jsme Kristova libá vůně, ale když si myslíš, že ještě jsme tady na zemi, potíme se, smrdíme – tím to všechno začíná.
 
Jako je jídlo pro potěšení, tak je TĚLO PRO VŮNI.
 
Pro jedny je země plná slávy, ale pro jiné je to duch vzpoury, odporu, který panuje ve vzduchu a svět leží ve zlu. Musíš se rozhodnout, jestli pro tebe svět leží ve zlu nebo země je plná slávy. Na tom bude záležet, čím dýcháš. Je duch, který panuje ve vzduchu, lidé dýchají vzduch a ducha vzdoru, jsou to synové odporu, vzdoru. Každý jejich dech je Bohu ne, ne. Nemusí být rouhači nebo z nějakých jiných náboženství., jsou to lidé v pozici vzdoru. Mezi křesťany je jich také dost. Oni o tom nevědí, ale Bible to zjevuje.
 
Ještě je možnost DÝCHAT SLÁVOU. Můžeme tím velmi lehce pohrdat. Je napsáno, že můžeš odebrat své tělo životodárnému Duchu. Apoštol Pavel říkal: Copak odeberu Kristu části těla, abych je udělal jedním tělem s cizoložnicí? Rozhodnutím své vůle člověk může přestat pokládat své tělo za Kristův chrám a dát ho na jiné místo. A úplně stejně může říct: mé tělo je pro pokrm, nemá nic společného s životodárným Duchem. To znamená, že člověk se stará jenom o jídlo – musíme pojíst, nebo zemřeme. Ježíš říká: neříkejte, co budeme jíst a pít, protože když to tak říkáš, tak tím říkáš, že tvé tělo je pro jídlo, žije díky jídlu.
 
Se vzduchem je to to stejné. Člověk může říct: oni dýchají duchem vzdoru, já dýchám Boží slávou. Je potřeba to praktikovat, zvláště když se špatně cítíš. Východní náboženství to už dávno objevila, mají různé praktiky dýchání. Otec říká: dýchej, synku, dýchej. Hluboké dýchání s porozuměním, že nedýcháš vzduch, ale slávu, tě může ze krátkou dobu uzdravit. Když se špatně cítíš, tak si řekni: budu cílevědomě dýchat slávou a dýchej. Hluboko vdechuj a vydechuj. První, co se změní, je tvůj stav, nálada. Stres projde, tlak se normalizuje, srdce bude pracovat normálně. Projasní se ti všechno ve tvém nitru, v hlavě.
 
Například, když jsi v napětí, může tě bolet šíje a hlava. Dýchej. Ve tvé moci je jednat duševně a ponižovat tělo, nebo se rozhodnout, že tvé tělo je životodárný Duch. Tehdy tvé dýchání je dýchání slávy. Není to prostě jen vzduch.
 
Člověk může vzít své tělo životodárnému Duchu a udělat ho tělem pro jídlo, závislým na jídle. Můžeš odebrat dýchání slávě a udělat ho dýcháním vzduchu. Můžeš odebrat své oči Božímu světlu a udělat je očima slunečního světla. Bůh je světlo. Když se v originále Bible mluví o světle, o fyzickém i duchovním, je to všechno jedno slovo. Jaké je Bůh světlo – fyzické nebo duchovní? Když víš, že se všechno sjednotilo v Kristu, tak máš novou zemi a nové nebe. Když víš, že Bůh není někde tam, tak všechno, co na tebe svítí, je Bůh. Zdrojem světla je Bůh, On může svítit skrze cokoli, i skrze slunce. Když jsi na slunci, tak musíš chápat, že to svítí na tebe Bůh. Když dýcháš, musíš vědět, že dýcháš slávu.
 
Nové nebe a nová země se otevírá a zjevuje skrze prozření a ne skrze konec světa. Zrak – to nejsou oči a sluch – to nejsou uši. Jsou to funkce. Tvůj život – to není jídlo ani světlo slunce. Apoštol Pavel říká, že skrze pozorování stvoření je viditelná Jeho věčná moc a božství. Ve Staré smlouvě to nikdo ani netušil. Říkali – země, to je padlý svět. Apoštol Pavel říká, že skrze pozorování stvoření můžeme uvidět Boha. To tě udělá obyvatelem úplně jiné kvality. Ve tvém těle začne probíhat proměna.
 
Rozhodni se, že několikrát denně budeš dýchat slávou. Když dýcháš slávou, dýchej vědomě. Představ si, že jsi ve slávě a hluboko vdechuj a vydechuj. Když to budeš dělat několikrát denně, za měsíc omládneš.
 
Duchu je možné vzít nejen tělo, ale i mnoho jiného. Náboženství bere Duchu zemi. Říká, že bude nová země a nové nebe a toto bude zničeno. Ale proč naplňovat zemi slávou, když bude stejně zničena? Jestli je země plná slávy, tak k čemu je nám nová země? Bůh říká: Země je plná Mé slávy a proto ji spálím a dám vám jinou, je to tak? Je to o něčem jiném. Proč říká, že tvé tělo je chrámem a pak je řečeno, že zničí to i druhé? Ať je tvé tělo zatím ponížené, ale měj na mysli, že Jeho ranami jsi byl uzdraven a pamatuj si, že jsi byl spolu s Ním vzkříšen, ale stejně všichni půjdeme do země… V čem je tedy smysl evangelia? To všechno jsou nesmysly, ve kterých jsme dlouho žili.
 
Tělo bez Ducha je mrtvé. Je napsáno, že jestli Duch toho, kdo vzkřísil Ježíše z mrtvých ve vás přebývá, On oživuje i vaše smrtelné tělo. Dokonce i když jsi přemýšlel o svém těle jako o smrtelném, On ho oživuje a ty najednou prozříš. Tělo není smrtelné, je to chrám životodárného Ducha.
 
Začneme tím, že nebudeme nic brát životodárnému Duchu. Země patří životodárnému Duchu. Můj život, můj dech, světlo, všechno je ve mně sjednoceno. Jak se rozhodnu, tak to bude. Když se rozhodnu, že země je ve zlu, budu žít ve zlu. Snaž se krmit své tělo životodárným Duchem. 
 
Andrej Jakovišin       DÝCHÁNÍ SLÁVOU.pdf (29615)