Červenec 2012 na Ukrajině

29.11.2012 00:25

V blogu budeme psát o aktuálních událostech, ale zpočátku se vrátíme k létu, kdy začal na Ukrajině sloužit i Ivo Novák.

 

Po vyřízení víza jsem se začátkem července vrátila do Oděssy.

V červenci přijel do Oděssy sloužit Ivo Novák, sloužil v oděsské církvi i v církvi v Irkleji. O víkendu 6.- 8. července jsme sloužili tři dny v církvi v Irkleji (asi 800-1000 km od Oděssy). Na shromáždění přijelo šest nových lidí, modlili jsme se za mnohé nemocné. Jedné ženě Bůh uzdravil játra. Po celou dobu naší služby v církvi v Irkleji Duch Svatý uzdravoval manželství. Je nádherné vidět manžele, kteří se chtěli rozvést, jak znovu je jejich manželství uzdraveno a obnoveno. V noci ve 2 hodiny přišel jeden mladý muž, který byl zrovna v tu dobu pod vlivem démona, mohli jsme mu sloužit a pak se do rána modlit.

V úterý 10.7. jsme byli v Umani (asi 400 km od Oděssy), kde jsme sloužili jedněm manželům, kteří byli znovuzrozeni a naplněni Duchem Svatým. Potom nás odvezli na vesnici ke svým starým rodičům, kteří přijali Ježíše jako svého Spasitele. Lidé dostali základní vyučování. Tito manželé byli velmi otevření. V Umani a v okolí je už dostatek lidí, kterým jsme sloužili v naší církvi v Irkleji, takže tam budeme moci založit novou církev, zatím se za to modlíme.

Ve čtvrtek 12. 7. jsme opět jeli sloužit do církve do Irkleje v pátek a v sobotu, kam přijeli na shromáždění další tři noví lidé. Do církve na shromáždění tam jezdí lidé z okolních vesnic, někdy i dalekých, proto často tito lidé nejezdí pravidelně, ale vždycky si odváží cd knihy s vyučováním. Na shromážděních se pravidelně modlíme, pokud přijedou noví lidé, za nemocné.

V pondělí 16.7. jsme byli sloužit v romské církvi v Oděsse, Duch Svatý tam mocně jednal.

 

Ivo odjel 20. 7. do ČR. Služba Iva Nováka tady na Ukrajině byla pro nás velkým požehnáním, Duch Svatý mocně jednal i v jeho životě a povolal ho sloužit na Ukrajinu, takže na podzim se těšíme na nového spolupracovníka.

Já jsem spoustu času věnovala v červenci dokumentům, vyřizuji si tady dočasný pobyt. Sláva Bohu, v pondělí  6. srpna bych si měla přijít pro hotové dokumenty, věřím, že už je to všechno vyřízené a nepošlou mě ještě na další úřady. Duch Svatý je skvělý, přesně jsme to stihli, ve čtvrtek 9. srpna mně končí platnost víza tady na Ukrajině. Mít tady vyřízený dočasný pobyt (říká se mu propiska) je velké vítězství a zázrak.

Do církve v Irkleji jezdím sloužit každý týden, v pátek máme modlitební shromáždění, v sobotu shomáždění církve. Duch Svatý buduje místní lidi v církvi, ti většinou prošli skrze mrtvé náboženství. 27. а 28. července jsme byli sloužit v Irkleji s Lenou, členkou naší církve v Oděsse. Byly to velmi požehnané shromáždění o Boží lásce – vyučování Modlitba vydání se Bohu a Poddej tělo Boží lásce. Lidé byli mocně zasaženi Božím Slovem, mnozí vešli do nové svobody Božích dětí. Nejvíce mě požehnalo, když jsem viděla, jak si Duch Svatý nádherně používá Lenu, že je z ní hotový zralý služebník. Lena přišla do naší církve v Oděsse před dvěma roky úplně rozbitá, vůbec se nemohla smát. Dnes je to nádherná Boží žena, která všude předává Boží lásku. Bylo to také velké svědectví pro novou církev, co dokáže Boží Slovo a Duch Svatý udělat v životě člověka. Lena sama začíná jezdit do jedné vesnice za Oděssu vyučovat lidi, věříme, že tam také v dohledné době vznikne nová církev.

Jeden den mi Duch Svatý dal na srdce jít na tržiště a najít jednu známou křestanku z romské církve. Když jsem tam přišla, tuto ženu velmi trápily bolesti páteře. Po modlitbě byla okamžitě uzdravena. Aniž by si to uvědomila, úplně bez bolestí zvedla těžkou tašku a další těžké věci, které upadly pod náporem náhlého silného větru. Sláva Bohu, On je dobrý.