KDY BUDE DEN PÁNĚ

07.04.2023 01:06

Boží plán od počátku je život na Zemi. Ježíš dává koncepci vně záhrobního života. Smrt není. Odstraň smrt ze své hlavy. Žij život vzkříšení, tak jako když jsi už zemřel a teď jsi živ na věky věků. Když ale začneš utvrzovat smrt nebo koncepci posmrtného života, tak vcházíš do stavu druhé smrti.

Bůh stvořil Zemi pro život. Pokud není smrt, hříšníci jsou už teď trestáni. Pokud si myslím, že hříšníci musí být po smrti potrestáni, tak nemám velké mínění o životě Božího syna. Psychicky nemocní si neuvědomují svůj stav, stejně tak je to s hříšníky. Když lidé nezakouší, jak dobrý je Pán, už žijí v zahynutí. My jsme ještě nepochopili, co je to tělo.

Otec udělal tělo skvělé, dokonalé. Člověk zakusil, co je to trápení v těle. Člověk si může proměnit svůj život v peklo. Klíče od pekla mají lidi, oni ho dělají na zemi. Tělo bylo stvořeno pro blaženost. Jídlo, pití, sex, odpočinek není blaženost, ale péče o těle. To je koncepce pokrm pro tělo a tělo pro pokrm. Lidé už na zemi dostávají svou odplatu – svými slovy budeš ospravedlněn a svými slovy budeš odsouzen. Jak přemýšlíš, tak budeš i žít. Lidé nechápou, v jaké bídné pozici se často nachází.

Jediný cíl života člověka na zemi je zakoušet, jak dobrý je Pán. Když chceš potrestání pro hříšníky, sám nežiješ na vysoké úrovni, pro tebe je dostupná jen blaženost jídla, odpočinku…

Pro Božího syna neexistuje viditelné a neviditelné, On vidí všechno. Jsi předurčený vidět všechno. Když člověk odchází ze svého těla, je to jako když se svleče. Pokud se ocitne nahý, je to pro něho obrovský šok.

2 Petrova 3:9 – objeví se drzí rouhači, kde je druhý příchod? Pán není pomalý, ale je k nám trpělivý. Pokání – je proměna myšlení. Otec čeká. Pokus předpovědět, kdy bude den Páně znamená, že Otec dopředu ustanovil den, kdy Jeho trpělivost skončí. Bůh není pomalý. Záleží to na našem poznání. Den Páně nemá žádné datum, ale je závislý na našem poznání.

Bůh nechce, aby někdo zahynul. Bůh na nic nečeká, On nežije v čase. Naše poznání vytváří atmosféru očekávání. Stvoření očekává zjevení Božích synů. Může se to stát zítra nebo za tisíc let. Den Páně bude tehdy, když poznáme. On se přibližuje podle míry našeho poznání. Den Páně – to je zaslíbení příchodu, k jehož uskutečnění je potřeba víra. Datum dnu Páně je v rukou Božích synů, kteří poznávají Otce. Bůh není pomalý, synové jsou pomalí. Stvoření neočekává příchod Ježíše, ale zjevení Božích synů. Bůh nechce, aby někdo zahynul, ale aby všichni přišli k poznání.

Bůh je vně času, On na nic nečeká, nepřichází pozdě. Otec je trpělivý, On na tebe netlačí, všechno záleží na tobě.

2 Petrova 3:8 – jeden den je jako tisíc let… nejedná se o čas. Jeden den – den Páně může trvat jeden den nebo tisíc let. Neexistuje žádné datum dne Páně.

2 Petrova 3:11 v tobě může být od Ducha svatého touha přiblížit ten den. Jestli je ten den plný katastrof, antikrista, proč by ti Duch svatý dával touhu přiblížit tento den? Pro nás je den Páně projevením nového nebe a nové země. Pro ty, kdo neznají Otce, je to katastrofa, zničení, živly… Když toužím přiblížit den Páně, toužím, aby nové nebe a nová země byly zjevné pro všechny. Když se rozmnožuje poznání, synové se zjevují, začínají se dít stále víc katastrofy. Ježíš to nazývá porodními bolestmi. Příroda a celá země reaguje na naše poznání jako rodící žena. Katastrofy provází zjevení synů. Když se dějí tyto věci, často se synové zastavují a začínají se modlit, aby přestaly katastrofy… I když lidé hynou, není potřeba se bát těch, kdo zabíjejí tělo, ale snažit se dosáhnout ještě většího poznání a zjevení synů.

Den soudu – ze svých slov budeš odsouzen, ze svých slov budeš ospravedlněn. Otec dal veškerý soud svému synu. Člověk se soudí sám. Den soudu – to je den důsledků toho, co jsi mluvil. Zlá slova ničí život člověka. Boží království ani soudy se nedějí zjevně. Často to okolí nepozoruje, nerozumí tomu.

V průběhu historie se přibližoval den Páně, ale když začaly katastrofy, Boží synové se zastavili a začali se modlit proti katastrofám, nechápali, že je to jejich porod. Jje hloupost se modlit proti tomu. Je potřeba být oddělený, proměňovat své myšlení. Jak se má zjevit nová země, jestli stará neshoří? Ježíš kamarádil s bouřemi.